Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Blauwe bessen taartjes (Niven Kunz)

Blauwe bessen taartjes (Niven Kunz)

0 / 5. 0

  • twee taartjes
  • 90 minuten
  • Niven Kunz
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • Hardewenerdeeg voor de taartbodem
  • 200 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Frangipane
  • 125 g boter
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 35 g bloem
  • 125 g amandelpoeder
  • Meringue
  • 200 g eiwit
  • 75 g poedersuiker
  • 325 g kristalsuiker
  • 85 ml water
  • Garnering
  • 250 g blauwe bessen
  • eetbare paarse viooltjes
  • cress

Verder nodig

  • 2 taartvormen met een diameter van 10 cm
  • deegroller
  • suikerthermometer
  • spuitzak
  • crèmebrûléebrander

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • HARDEWENERDEEG | Doe boter en suiker bij elkaar in beslagkom en klop het mengsel met een mixer een beetje los. Voeg het ei toe en vervolgens bloem en bakpoeder en maak een deeg. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bedek de bodem van de ingevette taartvormen ermee, snij eventuele overlappingen eraf.
  • FRANGIPANE | Meng de ingrediënten voor de frangipane tot een nat beslag. Vul hiermee de taartjes en bestrooi het met de blauwe bessen.
  • Bak de taartjes in de oven gedurende 17 minuten. Laat op kamertemperatuur komen.
  • MERINGUE | Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Laat het mengsel even staan en maak intussen de suikerstroop door de suiker en het water bij elkaar in een pan verwarmen tot de suiker is opgelost. Roer de suikerstroop door het geklopte eiwit. Doe de meringue in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de taartjes.
  • Bruin het eiwit met de crèmebrûléebrander en garneer met de bessen, viooltjes en cress.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij?

Het recept voor deze blauwe bessen taartjes komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Groente!

Niven Kunz

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe
  • Supersimpele recepten van sterrenchef Niven Kunz met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn
  • Spectaculair resultaat met simpele twists
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔