Het recept voor deze appel uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 2 appels (bij voorkeur goudrenet)
  • citroensap
  • 60 g chocoladepastilles of blokjes pure chocola
  • 60 ml koksroom
  • kaneel

Verder nodig

  • Appelboor
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Snij de appels over de breedte doormidden en besprenkel ze met het citroensap
  • Steek het klokhuis eruit
  • Plaats in een vuurvaste schaal in de oven totdat de schil loslaat (dit duurt ongeveer 15 minuten)
  • Leg de appelhelften voorzichtig op bordjes
  • Smelt de chocola en de koksroom op een laag vuur en giet het mengsel over de appels. (Giet het chocolademengsel over de appelhelften en laat dit minimaal 20 minuten afkoelen. Snij hierna de appel 2 of 4 keer doormidden zodat er 4 of 8 hapklare stukjes ontstaan.)
  • Bestrooi met kaneel
  • OPDIENEN | U kunt garnering naar believen toevoegen zoals vers fruit, chocoladepastilles of een toefje slagroom.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 14.99
  • Praktische handleiding voor goede en gezellige maaltijden voor dementerenden
  • Geen wetenschappelijk onderzoek, wel een aanzet tot discussie
  • 25 heerlijke recepten