Zomerse salade met framboos

Zomerse salade met framboos

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 600 g rauwe rode bieten, geschild (of 500 g voorgekookt)
  • 1 el olijfolie voor bakken/braden
  • 150 g frambozen
  • 75 g veldsla of jonge bladsla
  • 1 flinke groene appel, klokhuis verwijderd en in schijfjes
  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 lente-ui, in ringen
  • optioneel: onbespoten madeliefjes
  • Voor de dressing
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl honing (niet geschikt onder 1 jaar)

Verder nodig

  • dunschiller
  • aluminiumfolie
  • zeef
  • staafmixer

Bereidingswijze

  • Pof de bietjes (zie recept in het boek).
  • Bereid intussen de salade. Doe 50 g frambozen in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel door de gaatjes zodat de pitjes achterblijven. Vang de frambozenpuree op en meng met de ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Laat de bietjes iets afkoelen en snijd in plakjes. Leg de veldsla, de plakjes biet, de schijfjes appel, de geitenkaas, de overige frambozen en de ringen lente-ui op een bord en besprenkel met de dressing. Garneer eventueel met madeliefjes.

Tip

  • VARIATIE: Lekker met een stukje gebakken vis of geroosterd volkorenbrood met mayonaise en gestoomde makreel.
  • SERVEREN: Geef je peuter zijn eigen bakje en vul dit met onderdelen uit de salade zoals plakjes biet, schijfjes appel en enkele frambozen.
  • DOEN: Laat je kind madeliefjes plukken, het appeltje wassen of de geitenkaas verbrokkelen.
  • SNEL KLAAR: Zin in een snelle en lichte maaltijd of lunch? Neem voorgekookte bietjes, zo staat de salade binnen 10 minuten op tafel.
  • ZWANGER: Eet tijdens je zwangerschap een keer per week vis, maar laat de roofvissen (zie boek) in verband met de hoeveelheid kwik even aan je voorbijgaan. Ook de varianten uit blik.
  • BABYHAPJE Geef je baby eerst een hapje van gepofte of gekookte en gepureerde biet, eventueel gecombineerd met gestoomde of gebakken vis. Gekookte bietjes met geraspte appel en/of geprakt e framboos is ook een lekkere combinatie.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze zomerse salade met framboos komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van