Wraps voor in de broodtrommel

Wraps voor in de broodtrommel

Op zoek naar een lekker lunchrecept voor in je eigen broodtrommel of die van je kind? Probeer deze wraps van Sharon Numan (bekend van haar blog VoedZo) eens. Het recept komt uit haar boek VoedZo, vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids!

Sharon over dit recept: “Wij houden van wraps. Ze zijn makkelijk mee te nemen en je kunt ze volproppen met gezonde, voedzame ingrediënten, die ook nog eens goed met elkaar zijn te combineren. Ik ben eerlijk, dit is ook wel eens ons ‘fastfood’-maaltje ’s avonds (ssst) en dan kopen we wel eens kant-en-klare volkoren wraps. Uiteraard is zelf maken een betere optie!”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20.99

    VoedZo.

    Sharon Numan

    • Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil
    • Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten
    • Voor relaxte papa's en mama's en blije kids

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Suikervrij? >

Ingrediënten wraps

  • 150 g boekweitmeel of volkoren speltmeel
  • 500 ml water
  • 2 tl citroensap
  • roomboter of kokosolie, om in te bakken
  • 4 el mayonaise (ongezoet, of gebruik olijvonaise)
  • 1 el mierikswortel
  • 8-10 grote plakken rosbief
  • ½ komkommer in reepjes
  • 1 appel, geschild, in dunne partjes
  • handje botersla, gesneden

Verder nodig

Bereidingswijze wraps

  • Begin de avond van tevoren. Meng in een kom boekweitmeel, water en citroensap. Zet dit afgedekt in de koelkast tot de volgende ochtend.
  • Roer ’s morgens het beslag even door. Smelt een klein beetje boter en doe een soeplepel beslag in de pan. Bak de wrap aan twee kanten gaar. Meng ondertussen de mayonaise met de mierikswortel.
  • Besmeer de wraps met de mierikswortelmayonaise. Beleg ze met rosbief, komkommer, appel en sla. Rol ze op en gebruik eventueel een satéprikker om de wrap niet uit te laten rollen.

Tip

  • Geen tijd voor overnight? Je kunt het beslag ook ’s ochtends maken en direct gebruiken.
  • Zuivelvrij? Gebruik kokosolie in plaats van roomboter.
  • Vegetarisch? Laat in stukjes gesneden tempé eventjes weken in tamari (zoute sojasaus) en bak dit kort in kokosolie. Gebruik dit in plaats van rosbief.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20.99

    VoedZo.

    Sharon Numan

    • Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil
    • Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten
    • Voor relaxte papa's en mama's en blije kids

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

VoedZo.

Sharon Numan

  • Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil
  • Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten
  • Voor relaxte papa's en mama's en blije kids