Vistaco’s van Jamie Oliver

Vistaco’s van Jamie Oliver

4 / 5. 3

Ingrediënten

  • 100 g volkorenmeel
  • 2 rijpe kiwi's
  • 4 lente-uitjes
  • 1 verse jalapeño of Spaanse peper
  • 30 g verse koriander
  • 2 limoenen
  • Tabasco chipotle pepersaus
  • 150 g rodekool
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 rode of gele paprika
  • 2 stevige witvisfilets, zoals schelvis, van 120 g elk, met vel, geschubd en zonder graten
  • olijfolie
  • 2 el yoghurt

Verder nodig

  • Blender

Bereidingswijze

  • Meng het meel in een kom met een snufje zeezout en 60 ml water, en maak er een deeg van. Kneed het deeg een paar minuten en zet het opzij.
  • Schil de kiwi's, snijd ze doormidden en doe ze met het groene deel van de lente-uitjes en de groene Spaanse peper (zonder zaadjes) in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Houd de ingrediënten regelmatig in beweging. Doe de vruchtjes en groenten, wanneer ze licht geschroeid zijn, met de helft van de koriander, het sap van 1 limoen en een scheutje chipotle Tabasco in een blender.
  • Laat de blender draaien tot een gladde saus ontstaat, proef en breng de saus perfect op smaak.
  • Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes, bij voorkeur met een mandoline (met beschermkapje!), meng de rest van de koriander erdoor, maak aan met de azijn en het sap van een halve sinaasappel, en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Snijd het witte deel van de lente-uitjes fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd hem in blokjes van 1 cm. Snijd de vis in reepjes van 2 cm en meng ze met de lente-uitjes, blokjes paprika en 1 eetlepel olie.
  • Verdeel het deeg voor de taco's in vier balletjes en rol ze dun uit. Bak ze 1 minuut aan elke kant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, of totdat ze zacht zijn, en keer ze om als er blaasjes op beginnen te komen. Dek ze af met een theedoek om ze warm te houden.
  • Zet de pan die je voor de taco's gebruikt hebt terug op hoog vuur en bak het vismengsel ongeveer 4 minuten, of totdat de reepjes vis gaar en goudbruin zijn. Verdeel de yoghurt, vis en groenten over de warme taco's en serveer ze met de aangemaakte rodekool en de killersalsa. Geef er partjes limoen bij om erover uit te knijpen.

Vistaco’s die ook nog eens gezond zijn, dat zijn deze taco’s van de bekende tv-kok Jamie Oliver. Dit recept bevat een heerlijke salsa van kiwi, limoen en peper om je taco in te dippen!

Voor dit lunchgerecht heb je stevige witvisfilets nodig, bijvoorbeeld schelvis. Wist je dat een schelvisfilet ons zeven verschillende, essentiële vitaminen en mineralen oplevert? Bovendien bevat dit kleurrijke gerecht drie van de vijf dagelijks aanbevolen voedselgroepen!

Het recept voor deze vistaco’s komt uit Jamie’s Super Food voor elke dag.

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

 

Inkijkexemplaar van