Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Vistaco’s van Jamie Oliver

Vistaco’s van Jamie Oliver

2 / 5. 1

Ingrediënten vistaco's

  • 100 g volkorenmeel
  • 2 rijpe kiwi's
  • 4 lente-uitjes
  • 1 verse jalapeño of Spaanse peper
  • 30 g verse koriander
  • 2 limoenen
  • Tabasco chipotle pepersaus
  • 150 g rodekool
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 rode of gele paprika
  • 2 stevige witvisfilets, zoals schelvis, van 120 g elk, met vel, geschubd en zonder graten
  • olijfolie
  • 2 el yoghurt

Verder nodig

Bereidingswijze vistaco's

  • Meng het meel in een kom met een snufje zeezout en 60 ml water, en maak er een deeg van. Blijf een paar minuten kneden en zet het deeg opzij.
  • Schil de kiwi’s, snijd ze doormidden en doe ze met het groene deel van de lente-uitjes en de groene Spaanse peper (zonder zaadjes) in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Houd de boel regelmatig in beweging en doe de vruchtjes en groenten wanneer ze licht geschroeid zijn met de helft van de koriander, het sap van 1 limoen en een scheutje chipotle Tabasco in een blender.
  • Laat de blender draaien tot een gladde saus ontstaat, proef en breng hem perfect op smaak.
  • Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes, liefst op een mandoline (met beschermkapje!), hussel er de rest van de koriander door, maak aan met de azijn en het sap van de halve sinaasappel, en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Snijd het wit van de lente-uitjes fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd hem in blokjes van 1 cm. Snijd de vis in reepjes van 2 cm en hussel ze met de lente-uitjes, blokjes paprika en 1 eetlepel olie door elkaar.
  • Verdeel het deeg voor de taco’s in vier balletjes en rol ze dun uit. Bak ze 1 minuut aan elke kant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, of totdat ze zacht zijn, en keer ze om als er blaasjes op beginnen te komen. Dek ze af met een theedoek om ze warm te houden.
  • Zet de pan die je voor de taco’s gebruikt hebt terug op hoog vuur en bak het vismengsel ongeveer 4 minuten, of totdat de reepjes vis gaar en goudbruin zijn. Verdeel de yoghurt, vis en groenten over de warme taco’s en serveer ze met de aangemaakte rodekool en de killersalsa. Geef er partjes limoen bij om erover uit te knijpen. Val aan!

Vistaco’s die ook nog eens gezond zijn, dat zijn deze taco’s van de bekende tv-kok Jamie Oliver. Dit recept bevat een heerlijke salsa van kiwi, limoen en peper om je taco in te dippen!

Voor dit lunchgerecht heb je stevige witvisfilets, bijvoorbeeld schelvis, nodig. Wist je dat een schelvisfilet ons zeven verschillende, essentiële vitaminen en mineralen oplevert? Bovendien bevat dit kleurrijke gerecht drie van de vijf dagelijks aanbevolen voedselgroepen!

Het recept voor deze vistaco’s komt uit Jamie’s super food voor elke dag.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Jamie's Superfood voor elke dag

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje
  • Recepten voor een healthy en happy leven
  • Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔