Thaise noedelsalade met pindasaus (Broodbuik)

Thaise noedelsalade met pindasaus (Broodbuik)

Het recept voor deze Thaise noedelsalade met pindasaus komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Veel Thaise gerechten passen niet in onze tarwevrije wereld, omdat ze meestal draaien om noedels gemaakt van tarwebloem. Hier is een manier om weer eens een Thaise salade met pinda’s te eten, dankzij shiratakinoedels. Dit is een basissalade. Je kunt voor de variatie verse koriander, geraspte gemberwortel of geroosterd sesamzaad toevoegen of er een gekookte of gegrilde garnaal op leggen.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 1 el smeuïge naturel pindakaas
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • ½ gemberpoeder
  • 1 pak (250 g) shiratakinoedels, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • ½ komkommer, gehalveerd, ontdaan van zaad en julienne gesneden
  • 2 el gehakte pinda’s

Bereidingswijze

  • Klop in een grote kom de pindakaas, azijn, sojasaus, sesamolie en gember door elkaar en zet het mengsel apart.
  • Breng water in een grote pan aan de kook op hoog vuur. Kook de noedels en de wortel 1 minuut. Giet ze af, maar bewaar 80 ml kookvocht. Spoel de noedels en de wortel onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Klop het bewaarde kookvocht door het pindakaasmengsel tot een glad papje. Voeg de noedels, wortel en komkommer toe en hussel ze erdoor tot alles een laagje heeft. Strooi de pinda’s erover.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Broodbuik kookboek

William Davis

  • Verlies overgewicht en word gezonder
  • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
  • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
14,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay