Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze Thaise noedelsalade met pindasaus komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!
Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Veel Thaise gerechten passen niet in onze tarwevrije wereld, omdat ze meestal draaien om noedels gemaakt van tarwebloem. Hier is een manier om weer eens een Thaise salade met pinda’s te eten, dankzij shiratakinoedels. Dit is een basissalade. Je kunt voor de variatie verse koriander, geraspte gemberwortel of geroosterd sesamzaad toevoegen of er een gekookte of gegrilde garnaal op leggen.”