Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Thaise noedelsalade met pindasaus (Broodbuik)

Thaise noedelsalade met pindasaus (Broodbuik)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 el smeuïge naturel pindakaas
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • ½ gemberpoeder
  • 1 pak (250 g) shiratakinoedels, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • ½ komkommer, gehalveerd, ontdaan van zaad en julienne gesneden
  • 2 el gehakte pinda’s

Bereidingswijze

  • Klop in een grote kom de pindakaas, azijn, sojasaus, sesamolie en gember door elkaar en zet het mengsel apart.
  • Breng water in een grote pan aan de kook op hoog vuur. Kook de noedels en de wortel 1 minuut. Giet ze af, maar bewaar 80 ml kookvocht. Spoel de noedels en de wortel onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Klop het bewaarde kookvocht door het pindakaasmengsel tot een glad papje. Voeg de noedels, wortel en komkommer toe en hussel ze erdoor tot alles een laagje heeft. Strooi de pinda’s erover.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij?

Het recept voor deze Thaise noedelsalade met pindasaus komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Veel Thaise gerechten passen niet in onze tarwevrije wereld, omdat ze meestal draaien om noedels gemaakt van tarwebloem. Hier is een manier om weer eens een Thaise salade met pinda’s te eten, dankzij shiratakinoedels. Dit is een basissalade. Je kunt voor de variatie verse koriander, geraspte gemberwortel of geroosterd sesamzaad toevoegen of er een gekookte of gegrilde garnaal op leggen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van