Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Supersandwich met zoete aardappeltoast

Supersandwich met zoete aardappeltoast

0 / 5. 0

  • 4-5 plakken toast
  • Bereiding 10 minuten (zoete aardappeltoast)
  • Nanneke Schreurs
  • Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel (het liefst een mooie ovale vorm) olie om in te vetten
  • TAHINSAUS
  • 2 el tahin
  • 2 el water
  • 1 el citroensap

Verder nodig

Bereidingswijze

  • TAHINSAUS | Meng de ingrediënten tot een gladde saus, als een soort yoghurt.
  • Was de zoete aardappel met schil en al. Snijd hem in de lengte in plakken van circa ½ cm.
  • Vet een grillpan in met wat olie en bak de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten gaar.

Tip

Je kunt deze zoete aardappeltoast ook maken in een broodrooster, tostiapparaat of wafelijzer.

  •  *
  • Een gratis preview van Intermittent fasting in je mailbox?

  •  *

Het recept voor deze supersandwich met zoete aardappeltoast komt uit het boek Intermittent fasting van Nanneke Schreurs en José van Riele.

Over dit recept in het boek: “Een Club Sandwich met lekker knapperig brood is heel fijn. Maar je kunt het natuurlijk ook eens anders aanpakken en je brood vervangen door toast van zoete aardappel. Zoeteaardappeltoast is glutenvrij, plantaardig, vult goed, bevat veel waardevolle voedingsstoffen en… is ook nog eens lekker.

Het maken van de toast is zo gebeurd. De manier waarop jij je toast wilt beleggen bepaalt verder hoelang je bezig bent. Even je toast besmeren en je bent zo klaar; wil je deze supersandwich namaken, dan ben je iets langer bezig.

Leef je uit met verschillende soorten beleg en spreads. Ook heerlijk als ontbijt!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Intermittent fasting

Nanneke Schreurs

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • In vier weken fitter, gezonder en slanker
  • Alle basics van periodiek vasten bij de hand
  • Heldere informatie, een eenvoudig stappenplan om te beginnen, dag- en weekmenu’s en heel veel lekkere recepten
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔