Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Soep van geroosterde biet en appel

Soep van geroosterde biet en appel

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6. Doe de rode biet in een kom en voeg de appel, ui en knoflook toe. Sprenkel de olie erin en hussel goed door elkaar. Doe in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en rooster 35 minuten tot de appel en ui zacht zijn.
  • Rooster de komijnzaadjes al roerend 30 seconden in een droge pan op halfhoog vuur. Doe de geroosterde groenten, komijn, koriander, kaneel, gember, limoen en bouillon in een blender of foodprocessor, en verwerk tot een glad mengsel. Giet in een pan en verhit op halfhoog vuur tot de soep zachtjes begint te pruttelen. Kook 5 minuten. Roer de munt door de yoghurt. Serveer de soep met een lepel muntyoghurt erop en bestrooi met muntblaadjes.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze kruidige soep van geroosterde biet en appel komt uit Het gezonde darmen kookboek van voedingsdeskundige en chefkok Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Het roosteren van rode biet en appel versterkt de smaak en geeft deze rustieke soep een mooie zoete, karamelachtige smaak. Serveer met yoghurt erop. Gebruik voor een vegetarische of veganistische variant groentebouillon in plaats van bottenbouillon.”

Rode bieten staan bekend om hun ondersteunende functie van de galstroom, waardoor vetten in het dieet gemakkelijker te verteren en absorberen zijn. Ze zijn ook ideaal voor het reinigen van het lichaam. Appels bevatten oplosbare en onoplosbare vezels, waardoor het voedsel sneller door het spijsverteringskanaal gaat en een gezonde stoelgang wordt bevorderd.

Inkijkexemplaar van