Soep van geroosterde biet en appel

Soep van geroosterde biet en appel

Het recept voor deze kruidige soep van geroosterde biet en appel komt uit Het gezonde darmen kookboek van voedingsdeskundige en chefkok Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Het roosteren van rode biet en appel versterkt de smaak en geeft deze rustieke soep een mooie zoete, karamelachtige smaak. Serveer met yoghurt erop. Gebruik voor een vegetarische of veganistische variant groentebouillon in plaats van bottenbouillon.”

Rode bieten staan bekend om hun ondersteunende functie van de galstroom, waardoor vetten in het dieet gemakkelijker te verteren en absorberen zijn. Ze zijn ook ideaal voor het reinigen van het lichaam. Appels bevatten oplosbare en onoplosbare vezels, waardoor het voedsel sneller door het spijsverteringskanaal gaat en een gezonde stoelgang wordt bevorderd.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het gezonde darmen kookboek

    Christine Bailey

    • 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren
    • Meer dan 70 recepten voor een rustige en gezonde buik
    • Een einde aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6. Doe de rode biet in een kom en voeg de appel, ui en knoflook toe. Sprenkel de olie erin en hussel goed door elkaar. Doe in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en rooster 35 minuten tot de appel en ui zacht zijn.
  • Rooster de komijnzaadjes al roerend 30 seconden in een droge pan op halfhoog vuur. Doe de geroosterde groenten, komijn, koriander, kaneel, gember, limoen en bouillon in een blender of foodprocessor, en verwerk tot een glad mengsel. Giet in een pan en verhit op halfhoog vuur tot de soep zachtjes begint te pruttelen. Kook 5 minuten. Roer de munt door de yoghurt. Serveer de soep met een lepel muntyoghurt erop en bestrooi met muntblaadjes.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het gezonde darmen kookboek

    Christine Bailey

    • 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren
    • Meer dan 70 recepten voor een rustige en gezonde buik
    • Een einde aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het gezonde darmen kookboek

Christine Bailey

  • 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren
  • Meer dan 70 recepten voor een rustige en gezonde buik
  • Een einde aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay