Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Salade van rucola met buffelmozzarella, linzen & aubergine

Salade van rucola met buffelmozzarella, linzen & aubergine

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 80 g gedroogde du Puylinzen (of 200 g uit een pot, uitgelekt)
  • 1 aubergine
  • 2 el balsamico
  • 1 el olijfolie
  • mespunt Kmespuntje versgemalen pepereltisch zeezout
  • 1 grote bos basilicum, gehakt
  • 100-150 g biologische rucola
  • 6 artisjokharten op olie (of water, uitgelekt)
  • 3 pruimtomaten, gewassen
  • 1 grote bol biologische buffelmozzarella
  • 1 tl ghee
  • 2 el pompoenpitjes

Bereidingswijze

  • Kook de linzen beetgaar (blz. 42) en laat ze goed afkoelen.
  • Rooster tegelijkertijd de aubergine (blz. 40).
  • Terwijl de linzen en de aubergine afkoelen, kun je vast je dressing klaarmaken.
  • Doe de linzen in een mengkom samen met de balsamico, olijfolie, het Keltisch zeezout, de versgemalen peper en een handje van het gehakte basilicum.
  • Roer alles goed door zodat de linzen lekker op smaak zijn.
  • Verdeel de rucola over twee borden en sprenkel hier wat dressing overheen.
  • Doe hierna de linzen op de borden en verdeel de geroosterde aubergine erover.
  • Snijd de artisjokharten in 4 stukjes en leg deze ook op de salades.
  • Snijd de pruimtomaten in mooie plakjes.
  • Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur deze in stukjes ter grootte van 1 goede hap.
  • Leg vervolgens de tomaat en de buffelmozzarella op de salades en schenk nog wat dressing over de buffelmozzarella.
  • Verhit de ghee in een koekenpan en rooster hierin de pompoenpitjes tot ze goudbruin zijn.
  • Verdeel ze over je salades en maak ze af met de rest van het gehakte basilicum.

 

Bij SLA., dé good food bar van Nederland, eet je groenten op haar lekkerst en met de beste toppings. Met SLA., taste the magic of veggies kun je deze hits ook zelf thuis maken. Dit boek is voor iedereen die gezonder wil eten, maar bovenal wil genieten.

Van een voedzame soep tot salade van veldsla met makreel, linzen & rode kool, kleurrijke smoothies tot chocoladetaart met kokos & chiazaad. De recepten zijn voedzaam, budgetproof, gemakkelijk en bovenal watertandend lekker, zodat je niet anders meer wil dan groenten een hoofdrol op je bord te geven. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op onszelf.

SLA: meer dan alleen lekker groen en inspiratie.” – delicious. Magazine

Meer recepten? Bestel het boek hier!

 

Inkijkexemplaar van