Salade met gerookte kip en rode kool

Salade met gerookte kip en rode kool

Het recept voor deze salade met gerookte kip en rode kool komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Bij dit recept in het boek: “Appels bevatten veel antioxidanten en zijn goed voor het verjongen van de hersenen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de werkzame stoffen in verse appels beschadigd hersenweefsel weer kunnen herstellen.”

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de azijn met de suiker aan de kook
  • Doe de rode kool in een mengkom en giet het kookmengsel erop
  • Laat dit afkoelen
  • Meng de appelplakjes door de rode kool
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Snij de gerookte kip in plakjes
  • OPDIENEN | Schep de rodekool salade op een bord. Verdeel de plakjes kip over de salade.

Tip

Vervang de gerookte kip eventueel door gerookte haring. Haring is een belangrijke bron van DHA, dat staat voor docosahexaeenzuur. DHA zorgt voor een goede balans in de hersenen. Daarnaast laten onderzoeken zien dat viseters 40% minder kans hebben op een herseninfarct dan niet-viseters.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Eten om niet te vergeten

Iris de Groot, Luuk Eliëns, Rachelle Elshout

  • Praktische handleiding voor goede en gezellige maaltijden voor dementerenden
  • Geen wetenschappelijk onderzoek, wel een aanzet tot discussie
  • 25 heerlijke recepten
14,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay