Quinoasalade met tuinbonen en granaatappel

Quinoasalade met tuinbonen en granaatappel

0 / 5. 0

Ingrediënten quinoasalade

  • 125 g quinoa
  • 250 ml water
  • 200 g tuinbonen, uit de diepvries
  • 1 granaatappel
  • 4 dunne lente-uitjes, gesnipperd
  • zout
  • Voor de dressing (naar keuze)
  • 1 el bruinerijstazijn
  • 1 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 2 tl gehakte verse munt

Verder nodig

Bereidingswijze quinoasalade

  • Spoel de quinoa in een zeef onder de koude kraan af en doe hem dan met het water in een steelpan. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het ca. 15 minuten op laag vuur zachtjes koken tot al het water is verdampt en de quinoa luchtig is.
  • Kook intussen de tuinbonen 2–3 minuten in kokend water waarin ze net onderstaan. Giet ze af en zet ze snel onder koud water om ze te laten afkoelen. Duw ze indien nodig met je vingers uit de grijze velletjes, zodat de felgroene bonen die erin zitten tevoorschijn komen.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing, als je die gebruikt, schenk hem over de bonen en zet ze opzij.
  • Snijd de granaatappel overdwars doormidden. Houd een van de helften met het snijvlak naar beneden boven een kom en klop met een houten lepel tegen de zijkant van de granaatappel, zodat de glanzende rode pitjes loslaten; herhaal dit met de andere helft.
  • Doe de tuinbonen, granaatappelpitjes en gesnipperde lente-uitjes bij de quinoa en voeg zout naar smaak toe.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze quinoasalade met tuinbonen en granaatappel komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke gezond ook. Alle recepten zijn te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week!

Over dit recept schrijft Rose: “Deze mooie, verfrissende salade is licht maar voedzaam en kan warm of koud worden geserveerd. Ik vind hem heerlijk zo, maar je kunt hem ook nog een beetje opsmukken: serveer hem met knapperige blaadjes little gem die je als lepels kunt gebruiken, verkruimel er wat feta over of serveer er wat hummus of een andere romige dip uit dit boek bij, zoals tofoemayonaise (recept in het boek), en wat plakjes rijpe avocado of een scheutje zonnebloemcrème (zie recept in het boek).”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van