Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

0 / 5. 0

Ingrediënten quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

Bereidingswijze quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

  • Breng het water met zeezout en quinoa aan de kook in een middelgrote steelpan. Zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten sudderen, met het deksel op de pan, tot het water is opgenomen en de quinoa gaar maar niet te zacht is. Schep in een grote kom, roer los met een vork en laat afkoelen.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de courgette toe en bak in 7 minuten gaar en goudbruin. Schep zo nu en dan door. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee totdat de aroma’s vrijkomen (niet bruin laten worden). Bestrooi met zout en zwarte peper en schep door de quinoa.
  • Schep de bosuitjes, pistachenoten, citroenrasp en –sap en munt erdoor. Bestrooi met zout en peper en serveer.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Wie houdt niet van deze lichte, kleurige, frisse salade? Meng gekookte quinoa met gegrilde courgette, geroosterde pistachenoten en verse munt– en lekker veel citroenrasp en -sap. Superhandig voor een picknick of lunch voor onderweg.”

Per portie: 286 calorieën, 13 g vet (2 g verzadigd vet), 0 mg cholesterol, 36 g koolhydraten, 8 g eiwit, 5 g vezels.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van