Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

Het recept voor deze quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Wie houdt niet van deze lichte, kleurige, frisse salade? Meng gekookte quinoa met gegrilde courgette, geroosterde pistachenoten en verse munt– en lekker veel citroenrasp en -sap. Superhandig voor een picknick of lunch voor onderweg.”

Per portie: 286 calorieën, 13 g vet (2 g verzadigd vet), 0 mg cholesterol, 36 g koolhydraten, 8 g eiwit, 5 g vezels.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Frisse start

    Martha Stewart

    • Voor een kleine reboot na de feestdagen
    • Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, ‘clean’, vrijwel plantaardig en voedzaam menu
    • De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

Bereidingswijze quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

  • Breng het water met zeezout en quinoa aan de kook in een middelgrote steelpan. Zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten sudderen, met het deksel op de pan, tot het water is opgenomen en de quinoa gaar maar niet te zacht is. Schep in een grote kom, roer los met een vork en laat afkoelen.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de courgette toe en bak in 7 minuten gaar en goudbruin. Schep zo nu en dan door. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee totdat de aroma’s vrijkomen (niet bruin laten worden). Bestrooi met zout en zwarte peper en schep door de quinoa.
  • Schep de bosuitjes, pistachenoten, citroenrasp en –sap en munt erdoor. Bestrooi met zout en peper en serveer.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Frisse start

    Martha Stewart

    • Voor een kleine reboot na de feestdagen
    • Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, ‘clean’, vrijwel plantaardig en voedzaam menu
    • De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Frisse start

Martha Stewart

  • Voor een kleine reboot na de feestdagen
  • Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, ‘clean’, vrijwel plantaardig en voedzaam menu
  • De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay