Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pannenkoeken van boekweit-quinoa-gerstmeel

Pannenkoeken van boekweit-quinoa-gerstmeel

0 / 5. 0

Ingrediënten Pannenkoeken van boekweit-quinoa-gerstmeel met kipfiletrollade & pesto

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Klop in een kom het ei met de melk, het water en zout. Voeg nu de drie soorten meel toe en klop tot een beslag. Doe de kruiden erbij en roer goed door. Maak nu de pesto.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur. Let erop dat ze niet te bruin worden. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
  • Doe de knoflook, het zeezout, de pijnboompitten en het basilicum in een keukenmachine en maal ze tot een puree. Voeg terwijl de machine draait de twee soorten kaas toe tot er een egale massa ontstaat. Giet er dan zo veel olijfolie bij dat je een mooie dikte hebt. Voeg naar smaak citroensap toe.
  • Roer het beslag voor het bakken nog even door.
  • Verhit boter of olie in een koekenpan en bak de pannenkoeken, maar maak ze niet te dik. Besmeer elke pannenkoek met pesto en leg er een plakje kipfiletrollade op. Strooi er peper naar smaak over en rol op. Lekker voor onderweg.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze pannenkoeken van boekweit-quinoa-gerstmeel met kipfiletrollade & pesto komt uit het boek Pannenkoekdag van Claudia Willekes en Geertje Tensen van Pancake Day. Pancake Day is een brand van diverse lifestyle producten voor het maken van gezonde pannenkoeken (gemaakt zonder witte bloem en toegevoegde suikers).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van