Kidneybonen salade
Ingrediënten
- 200 g kidneybonen
- 200 g (veld)sla
- 5 el olijfolie
- 2 el azijn
- witte radijsjes
Bereidingswijze
- Week 200 gram kidneybonen in ruim water, ongeveer 8 à 10 uur. Giet ze af en kook ze in ruim water in 90 minuten gaar.
- Was 200 gram (veld)sla.
- Maak van 5 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels azijn een dressing.
- Meng de kidneybonen met de sla en schep om met de dressing.
- Serveer de sla met witte radijsjes.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Breid de sla uit en geef er komkommer, tomaatjes of gekookte eieren bij.
- Gebruik deze sla als lunch.
- Strooi (wal)noten over de kidneybonensla.
Het recept voor deze kidneybonen salade komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor voor het hele gezin.