Kidneybonen salade

Kidneybonen salade

0 / 5. 0

  • 4 (of 2 volwassenen en 4 kinderen)
  • Wijnanda Hogendoorn
  • Lunch
  • Salades

Ingrediënten

  • 200 g kidneybonen
  • 200 g (veld)sla
  • 5 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • witte radijsjes

Bereidingswijze

  • Week 200 gram kidneybonen in ruim water, ongeveer 8 à 10 uur. Giet ze af en kook ze in ruim water in 90 minuten gaar.
  • Was 200 gram (veld)sla.
  • Maak van 5 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels azijn een dressing.
  • Meng de kidneybonen met de sla en schep om met de dressing.
  • Serveer de sla met witte radijsjes.

Tip

  • Breid de sla uit en geef er komkommer, tomaatjes of gekookte eieren bij.
  • Gebruik deze sla als lunch.
  • Strooi (wal)noten over de kidneybonensla.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze kidneybonen salade komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor voor het hele gezin.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van