Couscous salade met komkommer, paprika en koriander
- 4
- Manja Visser
- Hoofdgerecht, Lunch
- Couscous, Salades
Ingrediënten
- 150 g couscous
- ½ rode paprika
- ½ groene paprika
- ½ komkommer
- bosje verse koriander
- 100 g feta, verbrokkeld
- 1 el extra vergine olijfolie
- versgemalen peper
Bereidingswijze
- Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de paprika’s in stukjes. Was de komkommer en snijd hem met schil in blokjes. Hak de koriander grof en houd wat achter.
- Meng de couscous met de groenten, de koriander, de feta, de olijfolie en wat versgemalen peper. Laat voor het serveren intrekken. Garneer met de achtergehouden koriander.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze couscous salade met komkommer, paprika en koriander komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Maak de salade 2 uur van tevoren, zodat de couscous zich kan wentelen in de smaak van de groente en koriander.”
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: