Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Buddha Bowl

Buddha Bowl

4 / 5. 3

  • 2
  • 20 minuten (+ 20 minuten oventijd)
  • Lunch

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 200 g broccoli
  • 2 el olijfolie
  • 400 g fijngesneden spitskool
  • 1 tl gedroogd bieslook
  • 1 avocado
  • 375 stevige tofu
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 el sojasaus
  • 1 el arrowrootpoeder
  • peper en zout
  • 4 1/2 el amandelpasta
  • 2 1/2 el sojasaus
  • 1 1/2 el rijstazijn
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 4 1/2 el ongezoete amandelmelk
  • 2 druppels stevia (optioneel)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal de tofu uit de verpakking en laat het vocht weglopen. Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Snijd de tofu in blokjes (3 x 3 cm) en leg die in een kom. Voeg het knoflookpoeder, 2 ½ eetlepel sojasaus, het arrowrootpoeder en peper en zout toe en meng alles goed. Verdeel de tofublokjes over de bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven.
  • Snijd intussen de paprika in dunne reepjes, de lente-uitjes in dunne ringen en de broccoli in kleine roosjes. Snijd de avocado in plakjes.
  • Maak nu de saus. Meng in een kom de amandelpasta, sojasaus, rijstazijn, cayennepeper, amandelmelk en eventueel stevia goed door elkaar. Zet apart.
  • Kook de broccoli 4 minuten in water met wat zout. Giet goed af. Je kunt er ook voor kiezen de broccoli even kort te stomen.
  • Haal de tofu uit de oven. Bak de tofu met de resterende eetlepel sojasaus nog circa 5 minuten krokant in een koekenpan.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan. Bak daarin de spitskool, de lente-uitjes en het bieslook op middelhoog vuur circa 8 minuten.
  • Pak twee kommen en verdeel de spitskool erover, gevolgd door de broccoli, avocado, paprika en tofu.
  • Schep de saus royaal over de groenten en tofu en garneer met sesamzaadjes. Serveer direct.

Een buddha bowl is een maaltijd die bestaat uit verschillende soorten ingrediënten en wordt geserveerd in één kom. Ik heb voor dit recept gekozen voor verschillende soorten groente, waaronder fijngesneden spitskool, paprika en broccoli. De gebakken tofu maakt dit gerecht helemaal af.

‘Lekker afvallen met minder koolhydraten – VEGA’ van Angela Zamboni (Club Slank) bewijst dat koolhydraatarm eten ook prima vegetarisch kan. Zo kun je op een makkelijke manier afvallen, zónder vlees of vis op tafel.

Een koolhydraatarm dieet is een beproefde methode om af te vallen omdat deze goed vol te houden is. Door koolhydraten te vervangen door eiwitten en goede vetten, blijf je langer verzadigd en zit je niet met een hongergevoel. Angela legt je uit hoe je dit op een gezonde manier aanpakt: je gevarieerd eet en kiest voor volwaardige, verse producten. Zo krijg je voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen, óók als je vegetariër bent.

Meer recepten? Bestel het boek hier of neem een kijkje bij onze andere koolhydraatarme recepten!

 

Inkijkexemplaar van