Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Broccoli pastinaaksoep (Paleo)

Broccoli pastinaaksoep (Paleo)

0 / 5. 0

Ingrediënten broccoli pastinaaksoep

  • 3 el olijfolie
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 4 pastinaken: 3½ geschild en in grove stukken gesneden, ½ in dunne repen geschaafd en apart gehouden
  • 400 g broccoliroosjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 900 ml groentebouillon
  • versgemalen zwarte peper

Verder nodig

Bereidingswijze broccoli pastinaaksoep

  • Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 2-3 minuten.
  • Doe de grofgesneden pastinaken (houd de dunne repen apart), broccoli en knoflook erbij en schep om. Schenk de bouillon erover, breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen (of tot de pastinaak gaar is). Haal van het vuur.
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot je een gladde soep hebt.
  • Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de achtergehouden repen pastinaak tot ze knapperig en goudkleurig zijn.
  • Schenk de soep, indien nodig, terug in de pan en maal er zwarte peper over. Verhit tot de soep net weer kookt.
  • Haal de pan van het vuur, verdeel de soep over kommen en maak af met een paar reepjes pastinaak.

Tip

Broccoli is een echt superfood en bevat meer voedingsstoffen dan welke andere groente dan ook. Eet het zo vaak als je kunt!

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij?

Deze broccoli pastinaaksoep komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green, een Amerikaanse televisiekok die zich heeft toegelegd op gezonde voeding. Over dit recept schrijft hij: “Dit is de perfecte lunch voor een koude winterdag. Als je van een dikke, vullende soep houdt, gebruik dan iets minder bouillon en pureer de groentes grof zodat je nog iets textuur in de soep houdt.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van