Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten

Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten

5 / 5. 1

Ingrediënten

  • 40 ml zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, grof gesnipperd
  • 1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • ½ rode Spaanse peper, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 kg zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
  • 800 ml water
  • 75 g creamed coconut (santen) (verkrijgbaar bij de betere supermarkt en de toko)
  • 4 tl tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak
  • sap van ½ limoen
  • zeezout
  • koriander, fijngesneden, om te garneren
  • cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren

Verder nodig

  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook.
  • Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan.
  • Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij.
  • Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout.
  • Serveer de soep met koriander en cashewnoten.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Dit recept voor zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo.

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van



Soep

Soup en Zo

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔