Ingrediënten
- 40 ml zonnebloemolie
- 1
middelgrote ui, grof gesnipperd
- 1 duimgroot stuk
gemberwortel, geschild en fijngesneden
- ½
rode Spaanse peper, grof gesneden
- 2 tenen
knoflook, grof gesneden
- 1 kg
zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
- 800 ml
water
- 75 g
creamed coconut (santen) (verkrijgbaar bij de betere supermarkt en de toko)
- 4 tl tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak
- sap van ½ limoen
- zeezout
- koriander, fijngesneden, om te garneren
- cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren
Verder nodig
Bereidingswijze
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook.
- Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan.
- Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij.
- Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout.
- Serveer de soep met koriander en cashewnoten.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
Dit recept voor zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
![]()