Zeebaars in een zoutkorst uit de oven

Zeebaars in een zoutkorst uit de oven

0 / 5. 0

Ingrediënten zeebaars in een zoutkorst uit de oven

  • 1 citroen, in schijfjes
  • een kleine handvol gedroogde venkelstengels
  • 1 zeebaars van ca. 1,8 kg, schoongemaakt en ingewanden verwijderd, maar niet geschubd
  • 3,6 kg grof zeezout
  • salsa verde (zie boek of kant-en-klaar)

Bereidingswijze

  • Verhit de oven tot 200 °C.
  • Stop de citroenschijfjes en gedroogde venkelstengels in de holte van de vis.
  • Doe het zout in een grote kom en voeg 250 ml water toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bedek hem met de helft van het zout. Leg de vis erop.
  • Bedek de vis helemaal met de rest van het zout.
  • Zet de vis in de hete oven. Steek na 20 minuten een spies in de vis. Als de punt van die spies heel heet is als je hem eruit haalt, dan is de vis gaar.
  • Breek de zoutkorst open en verwijder de harde stukken. Zorg dat er helemaal geen zout op de vis achterblijft. Til de vis voorzichtig op en leg hem op een schaal. Verwijder de huid.
  • Serveer de zeebaars warm met de salsa verde.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze zeebaars in een zoutkorst uit de oven komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



River Cafe 30

Ruth Rogers

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔