Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Zalm kroketten

Zalm kroketten

4 / 5. 1

Ingrediënten zalm kroketten

  • 60 ml mayonaise (zelfgemaakt of uit de winkel)
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 el vers citroensap
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • ¾ tl mosterdpoeder
  • 2 blikjes (ca. 180 g uitlekgewicht per stuk) zalm, de zalm zonder graten en huid, uitgelekt en met een vork uit elkaar gehaald
  • 1 ei, licht losgeklopt
  • 60 g blond lijnzaad, gemalen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 8 tl knoflookmayonaise (zelfgemaakt)

Bereidingswijze zalm kroketten

  • Roer in een middelgrote kom de mayonaise (niet de knoflookmayonaise, die houd je apart), bleekselderij, het citroensap, de Provençaalse kruiden, mosterd, zalm, het ei en lijnzaad goed door elkaar. Vorm er dan 8 kleine kroketten of burgers van met een doorsnede van ca. 5 cm.
  • Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers 6 minuten of tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om. Serveer ze met de knoflookmayonaise.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm?

Op zoek naar een lekker recept dat het goed doet bij kinderen? Probeer deze zalm kroketten eens, heerlijk op smaak gebracht met onder andere Provençaalse kruiden. Het recept komt uit het Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek.

Over dit recept, uit het boek: “De levendige smaken van Provençaalse kruiden brengen eenvoudige zalm uit blik tot leven in deze vernieuwde versie van viscakejes.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek

William Davis

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Voor mensen die intolerant zijn voor gluten, een tarweallergie of coeliakie hebben. En voor mensen die dat niet hebben maar toch minder of geen tarwe willen eten.
  • Val af en neem afscheid van allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten
  • Meer dan 200 glutenvrije recepten, die snel en gemakkelijk te bereiden zijn
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔