Het recept voor deze veggie scramble komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the Green Life.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten veggie scramble

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de uien en pel en pers de knoflook.
  • Verwarm in een grote pan de olijfolie en fruit daarin de ui en de knoflook 5 minuten.
  • Voeg het kurkuma-, curry- en chilipoeder toe, plus het zout en bak nog 2 minuten.
  • Laat de witte bonen uitlekken en doe ze in de pan, samen met de 4 eetlepels water.
  • Zet het vuur laag en laat de bonen 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Was en snijd de spinazie. Snijd de bosui in ringen, de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de scramble.
  • Laat alles nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Schep de scramble in twee kommen. Strooi de chilivlokken erover en leg de avocado erop.

Tip

Je kunt voor deze scramble alle soorten bonen gebruiken.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Easy vegan 2

Sanne van Rooij

  • Een bewustere lifestyle, meer energie en happiness
  • Ontdek hoe lekker en toegankelijk de vegan-keuken echt is
  • Boordevol internationale recepten, van vegan Aussie barbecue en Californian summer rolls tot old school UK veggie brekki