Vegetarische borsjt

Vegetarische borsjt

2.4 / 5. 9

Ingrediënten

  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • ½ rode Spaanse peper, fijngesneden
  • schil van ⅓ onbespoten citroen, fijngesneden
  • 1 grote aardappel (agria), geschild en in blokjes
  • 4 grote rode bieten, geschild en in blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 jeneverbessen
  • 1 trostomaat, in blokjes
  • kleine witte kool, in smalle reepjes
  • 10 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 750 ml water
  • 1 groene paprika, geroosterd, in blokjes (zie boek)
  • 4 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 4 takjes dille, fijngehakt
  • sap van ¼ citroen
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • zure room, om te garneren
  • dille, om te garneren

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, knoflook, Spaanse peper en citroenschil met een snuf zeezout.
  • Voeg de aardappel, biet, laurierblaadjes, jeneverbessen, tomaat, witte kool, tijm en het water toe. Kook alles circa 30 minuten tot de aardappel uit elkaar begint te vallen. Zet dan het vuur uit.
  • Roer tot slot de paprika, peterselie, dille en bijna al het citroensap door de soep. Breng op smaak met zwarte peper, zeezout en nog wat citroensap.
  • Serveer de soep met zure room en dille.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze vegetarische borsjt komt uit het boek Soep van Soup en Zo. In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het nieuwe sap: supergezond en altijd lekker! Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek je favoriete soep voor elke dag. Soms wil je een makkelijke soep en een andere keer een culinair hoogstandje: Soep geeft meer dan genoeg inspiratie voor elke gelegenheid. Er wordt veel aandacht geschonken aan de basis en de smaakopbouw, zodat je zelf je persoonlijke favoriete soep leert maken.

Over dit recept in het boek: “Borsjt komt oorspronkelijk uit de Oekraïne, maar is ook in Rusland en andere Oost-Europese landen populair. Het is een vrij bewerkelijke, stevige soep die soms vegetarisch, maar meestal op basis van vleesbouillon wordt gemaakt. Doorgaans is rode biet het belangrijkste ingrediënt, maar er zijn ook versies zonder die groente. Het staat zelfs niet vast of de soep koud of warm gegeten moet worden. Onze versie op basis van een Russisch recept is vegetarisch (en minstens even hartig en smaakvol als die met vlees), bevat bieten en wordt warm gegeten.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Soep

Soup en Zo

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • De beste soeprecepten van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo
  • Lekkere en gezonde soepen voor elke gelegenheid
  • Van makkelijk tot culinair hoogstandjes
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔