Het recept voor deze vegetarische borsjt komt uit het boek Soep van Soup en Zo. In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het nieuwe sap: supergezond en altijd lekker! Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek je favoriete soep voor elke dag. Soms wil je een makkelijke soep en een andere keer een culinair hoogstandje: Soep geeft meer dan genoeg inspiratie voor elke gelegenheid. Er wordt veel aandacht geschonken aan de basis en de smaakopbouw, zodat je zelf je persoonlijke favoriete soep leert maken.
Over dit recept in het boek: “Borsjt komt oorspronkelijk uit de Oekraïne, maar is ook in Rusland en andere Oost-Europese landen populair. Het is een vrij bewerkelijke, stevige soep die soms vegetarisch, maar meestal op basis van vleesbouillon wordt gemaakt. Doorgaans is rode biet het belangrijkste ingrediënt, maar er zijn ook versies zonder die groente. Het staat zelfs niet vast of de soep koud of warm gegeten moet worden. Onze versie op basis van een Russisch recept is vegetarisch (en minstens even hartig en smaakvol als die met vlees), bevat bieten en wordt warm gegeten.”
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Soup en Zo
Onze veilige betaalmethoden:
Soup en Zo
Onze veilige betaalmethoden: