Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt

Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt

1.7 / 5. 3

Ingrediënten Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt

  • 4 teentjes knoflook
  • 4 kippendijen
  • milde olijfolie
  • rasp van 2 citroenen
  • 500 g dikke Turkseyoghurt (10% vet, zie boek)
  • 1 tl maïzena
  • 300 g korte Turkse pasta (bij de Turkse of Marokkaanse winkel)
  • 3 sjalotten
  • 400 g snijbiet of spinazie
  • 75 g amandelen met vlies
  • 2 dl witte tahina (uit plastic pot, zie boek)
  • frisgroene olijfolie

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp of pers de teentjes knoflook. Wrijf de kippendijen in met wat olijfolie, citroenrasp, de helft van de knoflook en wat zout. Rooster de kip in ca. 50 minuten gaar. Laat afkoelen en pluk het vlees van de botten.
  • Verwarm de yoghurt met de rest van de knoflook en de maïzena op heel laag vuur; breng op smaak met zout. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalotten in reepjes. Roerbak de snijbiet met de sjalot in wat olijfolie ca. 10 minuten. Rooster de amandelen goudbruin in de nog hete oven, laat afkoelen en hak grof. Roer de tahina met wat kokend water tot een smeuïge saus en breng op smaak met zout.
  • Meng de pasta met de kip en snijbiet en schep de yoghurtsaus en de tahinasaus er rijkelijk overheen. Bestrooi met de amandelen en besprenkel met wat frisgroene olijfolie.

Het recept voor deze Turkse pasta met citroen-knoflook kip, tahina & yoghurt komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Over dit recept schrijven ze: “Dit is een echt Arabia-gerecht: het is niet Turks en het is niet Italiaans – het is een pasta met alleen maar Midden-Oosterse ingrediënten, hoewel ze het daar waarschijnlijk niet op deze manier zouden eten. Maar we zouden het graag voor hen willen koken, want we weten zeker dat ze het net zo lekker vinden als wij. Het lijkt een beetje omslachtig om alle smaakmakers los te bereiden, maar het is niet moeilijk en loont de moeite.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van