Tortilla met koriander en salade van kiemen (anti-diabetes)

Tortilla met koriander en salade van kiemen (anti-diabetes)

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de ui en snijd hem grof. Pel de knoflook en hak hem fijn. Was de koriander en hak hem fijn.
  • Zet een grote koekenpan op hoog vuur en doe er 1 eetlepel olie in. Fruit de ui en knoflook en draai dan het vuur naar matig. Laat ze nog 7 minuten bakken en draai dan het vuur laag. Voeg de fijngehakte koriander toe.
  • Breek de eieren in een kom en voeg dan zout en peper en het venkelzaad toe. Klop het ei los met een vork en giet het in de pan.
  • Dek de pan af met aluminiumfolie of een deksel en bak de tortilla 5 minuten op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Laat dan de tortilla op een bord glijden en zet hem 1 uur in de koelkast.
  • Maak intussen de dressing voor de salade van een eetlepel olie, de azijn, de mosterd, de fleur de sel en peper. Dien de tortilla op met de salade.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze tortilla met koriander en een salade van kiemen komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Dit hoofdgerecht is heerlijk met een grote gemengde rauwkostsalade (of groentesoep zonder aardappel of gazpacho), naturel schapenyoghurt en naar keuze 1 glas rode wijn of champagne millésimé (recepten in het boek).

Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert en het risico op diabetes verkleint. Ruim 1 miljoen Nederlanders lijden aan diabetes: het is de meest voorkomende chronische ziekte in ons land. Overgewicht, weinig beweging en aanleg vergroten de kans op diabetes. Dit boek bevat praktische tips over beweging, een dag-tot-dag-programma en 60 recepten om je leefstijl te verbeteren en daarmee het risico op diabetes type 2 te verminderen.

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van