Tonijnsteak met sesam en groente uit de wok

Tonijnsteak met sesam en groente uit de wok

Het recept voor deze tonijnsteak met sesam en groente (o.a. asperges en spinazie) uit de wok komt uit Het snelle Paleo kookboek van Daniel Green. Hij schrijft over dit recept: “Sesam met tonijn is een klassieke smaakcombinatie waar ik keer op keer op terugval. Ik houd ook van sesamolie. De smaak is zo sterk en overheersend dat je er maar een heel klein beetje van nodig hebt.”

Het snelle paleo-kookboek van celebrity chef Daniel Green is het vervolg op Het paleo-kookboek. Het bevat recepten die perfect passen binnen de paleo-lifestyle. Dankzij alle benodigde basisinfo over de grote voedingstrend paleo en de maakbare recepten voor elke weekdag verlies je gewicht, én voel je je vitaal en energiek.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het snelle paleo-kookboek

    Daniel Green

    • Eet jezelf gezond, slank en energiek
    • Alle benodigde basisinfo over het paleo-dieet
    • Snelle recepten voor elke weekdag - zonder suiker, gluten & zuivel

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 6 el sesamzaad
  • 4 tonijnsteaks van 180 g
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 grote ui, in dunne ringen
  • 8 groene asperges, stugge onderkant eraf, in stukjes van 5 cm
  • 200 g verse spinazie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 kleine rode bird's eye chilipeper (of rawit), heel fijngesneden (gebruik de zaadjes als je het extra heet wilt maken)
  • 1 el sesamolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringen
  • handvol verse koriander

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verspreid de sesamzaadjes over een groot bord en druk de tonijnsteaks er een voor een stevig in, met beide kanten, zodat de zaadjes eraan blijven kleven.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijnsteaks als de olijfolie heet is 1-2 minuten aan elke kant. Haal de tonijn uit de pan en zet weg.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote wok en bak de uien 2 minuten, voeg de asperges toe en roerbak ze nog een paar minuten.
  • Doe er nu de spinazie bij en roer tot de blaadjes slinken. Voeg het citroensap toe en haal de pan van het vuur.
  • Roer de chilipeper en sesamolie erdoor en breng op smaak met zeezout en peper.
  • Schep de groente uit de wok op 4 borden. Leg de tonijnsteaks erop en bestrooi met lente-uitjes en koriander.

Tip

Niets is erger dan tonijn die te lang is gebakken. Dat is echt zonde van de dure, goede vis, dus ik raad altijd aan de steaks vanbinnen vrij rauw te houden.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het snelle paleo-kookboek

    Daniel Green

    • Eet jezelf gezond, slank en energiek
    • Alle benodigde basisinfo over het paleo-dieet
    • Snelle recepten voor elke weekdag - zonder suiker, gluten & zuivel

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het snelle paleo-kookboek

Daniel Green

  • Eet jezelf gezond, slank en energiek
  • Alle benodigde basisinfo over het paleo-dieet
  • Snelle recepten voor elke weekdag - zonder suiker, gluten & zuivel
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld