Dit recept voor Thaise tofusalade komt uit het kookboek Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Het boek bevat meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!

Over dit recept schrijft Alice Hart: “Handenvol zomerkruiden behoren tot mijn favoriete salade-ingrediënten. In dit Thaise recept komen ze wel heel goed tot hun recht, omdat ze hier eerder een hoofdonderdeel vormen dan een accent. Als je geen Thais basilicum kunt krijgen, gebruik dan alleen koriander en/of munt. Met ‘tamarindewater’ bedoel ik de gezeefde vloeistof die overblijft als je een deel tamarindepulp in zes delen kokend water weekt. Als je een potje tamarindepasta gebruikt, los deze dan op in een gelijke hoeveelheid water.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het nieuwe Vegalicious

    Alice Hart

    • Voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten
    • Meer dan 200(!) vegetarische recepten voor heerlijke, gezonde en voedzame maaltijden
    • Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • Voor de dressing
  • 2-3 groene rawits (kleine chilipepertjes), in dunne ringetjes gesneden
  • 1 el palmsuiker
  • het sap van 1 limoen
  • 2 el tamarindewater (zie inleiding recept)
  • 2 el Vegetarische ‘vis’saus (zie boek) of lichte sojasaus
  • Voor de salade
  • 1 stengel citroengras
  • 1 djeroek poeroetblad (vers of uit de diepvries)
  • ½ komkommer
  • 400 g gekochte gemarineerde tofublokjes (bij voorkeur in tamari)
  • 3 Thaise sjalotjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 grote handvol gemengde koriander-, munt- en Thaise basilicumblaadjes
  • 2 el ongezouten pinda’s, gekneusd

Bereidingswijze

  • Stamp voor het maken van de dressing de chilipepers en suiker in een vijzel met stamper fijn tot een ruwe pasta. Roer er het limoensap, tamarindewater en de vissaus door en proef of er zout en peper bij moet.
  • Verwijder de harde buitenste bladeren van de stengel citroengras en hak het zachte binnenste fijn, nadat je het vezelachtige uiteinde van de stengel hebt verwijderd. Snijd de nerf uit het djeroek poeroetblad, rol op tot een sigaar en snijd deze in kleine reepjes. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in brede linten of snijd hem in dunne plakjes.
  • Hussel in een kom het citroengras, djeroek poeroetblad, de komkommer, tofu, sjalotjes en kruiden. Voeg de dressing en de helft van de gekneusde pinda’s toe. Hussel nogmaals voorzichtig. Bestrooi met de resterende pinda’s en serveer.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het nieuwe Vegalicious

    Alice Hart

    • Voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten
    • Meer dan 200(!) vegetarische recepten voor heerlijke, gezonde en voedzame maaltijden
    • Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het nieuwe Vegalicious

Alice Hart

  • Voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten
  • Meer dan 200(!) vegetarische recepten voor heerlijke, gezonde en voedzame maaltijden
  • Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes
25,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld