Thaise rode-pepersoep

Thaise rode-pepersoep

4.5 / 5. 2

Ingrediënten

  • Voor de soep
  • 4 el neutrale olie
  • 3 tl knoflookpasta
  • 4 tl Thaise rode-currypasta
  • 1 tl zout
  • 1 pot van 480 g geroosterde rode paprika’s, uitgelekt
  • 1 ½ liter kokend water
  • 2 sneetjes brood, oudbakken of vers, geen kapjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el gedroogde koriander
  • Voor de pikante pitjes
  • 1 eiwit
  • 450 g zonnebloempitten
  • ½ tl zout
  • ½ tl fijne kristalsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 50 g geraspte kokos
  • 1 tl gedroogde koriander

Bereidingswijze

  • Begin met de soep. Dit is bijna een ‘alles ineen, deksel erop en klaar’-klus, maar let op het ‘bijna’ – even uitbakken maakt alles lekkerder, en dat geldt zeker voor de Thaise rode-currypasta.
  • Verhit om te beginnen de oven tot 180 °C (heteluchtoven 160 °C), om straks de pitjes in te roosteren.
  • Doe de olie in een grote pan en draai het vuur halfhoog. Doe de knoflookpasta, rode-currypasta en het zout erbij, en laat het mengsel even bakken. Giet er, als de pasta al te kleverig wordt, een scheut water bij om te voorkomen dat de boel aanbrandt.
  • Laat intussen de geroosterde paprika’s uitlekken. Snijd ze in grove stukjes, doe ze bij het currymengsel en giet het kokende water erbij – dat versnelt het kookproces. Scheur de broodjes er in stukjes bij, breng terug aan de kook en laat de soep op matig vuur pruttelen.
  • Maak nu de pikante pitjes. Klop het eiwit in een kom tot het schuimt en roer de zonnebloempitten erdoor. Strooi het zout, de suiker en het paprikapoeder en knoflookgranulaat erbij, en hussel alles met de hand door elkaar.
  • Hussel nu de geraspte kokos en koriander erdoor en spreid de pitjes uit op een bakplaat. Zet ze 10-12 minuten in de oven, maar houd het goed in de gaten, en schep ze halverwege om. Als de pitjes droog aanvoelen zijn ze klaar. Haal ze uit de oven en zet ze apart.
  • Roer intussen de kokosmelk door de soep en maal hem glad met een staafmixer.
  • Schep de soep in kommen, strooi er wat van de heerlijke, pikante zonnebloempitten bij en sprenkel er desgewenst een scheutje olie over. Er is genoeg soep om een deel in te vriezen, en dat kun je het best in porties doen. Je houdt ook voldoende pitjes over om op andere gerechten te strooien of om als snack te serveren. Bewaar ze in een schone pot.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Dit recept voor Thaise rode-pepersoep komt uit het kookboek Time to eat van Nadiya Hussain.

Over dit recept in het boek: ‘Soms heb ik trek in een vlugge, snelle hap, en een soepje maken hoeft heus niet altijd ingewikkeld te zijn of lang te duren. De ingrediënten uit potjes vormen in dit recept een zalig geheel, en terwijl de soep staat te pruttelen heb je mooi de tijd om de pikante pitjes te bakken. Ze zijn heerlijk om over de soep te strooien, maar je kunt ze ook als losse knabbel serveren.’

Inkijkexemplaar van



Time to eat

Nadiya Hussain

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Gezond, smakelijk en stressvrij eten
  • De lekkerste én meest tijdbesparende recepten
  • Ontdek trucs om eenvoudig iedere maaltijd (voor) te bereiden, leer besparen en bewaren, en hoe je heerlijk kunt koken met de restjes van gisteren
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔