Het recept voor deze taboulé met bloemkool, kikkererwten en avocado komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Proteïne power

    Émilie Franzo

    • Superlekkere groentegerechten, vol stevige eiwitten
    • Altijd vegetarisch, vaak ook vegan en veelal glutenvrij
    • Leuk en gezond om te krijgen en te geven
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • GROENTE & FRUIT
  • 800 g bloemkool
  • 1 appel, Royal Gala
  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g munt
  • sap van 1 limoen
  • VOORRAADKAST
  • zout
  • peper
  • 1 el + 40 ml olijfolie
  • 180 g kikkererwten, gekookt (uit blik)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el mosterd
  • 2 el honing
  • 40 ml water

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekken. Vet een koekenpan in met 1 eetlepel olijfolie. Hussel de kikkererwten om met het gerookte paprikapoeder zodat alle kikkererwten een mooi laag je hebben. Bak ze 5 minuten op hoog vuur en zet ze apart.
  • Snijd de bloemkool in roosjes, spoel ze af met water en dep ze droog. Maal ze in de keukenmachine op de pulseerstand fijn tot korrels. Zet de korrels apart.
  • Was de appel en snijd hem doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en schillen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Snijd de peterselie en de munt fijn.
  • Hussel de bloemkool, de kikkererwten, de appel, de avocado, de rode ui, de peterselie en de munt in een kom door elkaar.
  • Meng in een kleine kom de mosterd, de honing, 40 ml olijfolie, het water en het limoensap met zout en peper en hussel de dressing door de salade.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Proteïne power

    Émilie Franzo

    • Superlekkere groentegerechten, vol stevige eiwitten
    • Altijd vegetarisch, vaak ook vegan en veelal glutenvrij
    • Leuk en gezond om te krijgen en te geven
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Proteïne power

Émilie Franzo

  • Superlekkere groentegerechten, vol stevige eiwitten
  • Altijd vegetarisch, vaak ook vegan en veelal glutenvrij
  • Leuk en gezond om te krijgen en te geven
9,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay