Stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst

Stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst

Het recept voor deze stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Over dit recept in het boek: “Indien de worst vooraf klein genoeg gesneden wordt, is dit gerecht prima te eten met alleen een lepel.”

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij? >

Ingrediënten

  • 350 g witte bonen
  • 500 g gezouten snijbonen, de avond van tevoren in 3 liter water ontzouten
  • 400 g grove rookworst
  • 500 g geschilde aardappelen
  • 50 g boter

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Spoel de bonen goed af
  • Kook de bonen in ruim water gedurende 20 minuten en giet deze af
  • Kook de snijbonen in 15 minuten en giet deze af
  • Breng de aardappelen aan de kook met de bonen en snijbonen erbovenop
  • Leg ook de rookworst erbovenop
  • Laat het geheel gedurende 30 minuten zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn
  • Haal de worst uit de pan
  • Snij de rookworst in plakken
  • Giet de aardappelen, bonen en snijbonen af en bewaar het vocht
  • Stamp de aardappelen, bonen, snijbonen en boter door elkaar
  • Voeg naar believen het bewaarde kookvocht toe tot een smeuïg geheel
  • OPDIENEN | Schep de stamppot op een bord en verdeel er de in plakken gesneden rookworst over

Tip

Variaties: vervang de rookworst bijvoorbeeld door uitgebakken spek of verse worst.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 14.99
  • Praktische handleiding voor goede en gezellige maaltijden voor dementerenden
  • Geen wetenschappelijk onderzoek, wel een aanzet tot discussie
  • 25 heerlijke recepten