Spitskoolcurry met cashewnoten

Spitskoolcurry met cashewnoten

4.3 / 5. 4

Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst
  • zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 stuk gemberwortel ter grootte van een duim
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik kokosmelk (à 400 ml)
  • ½ spitskool
  • peper
  • zout
  • ¼ bosje koriander
  • 60 g cashewnoten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok. Pel en hak de knofl ook en roerbak hem circa 1 minuut. Voeg het komijn-, kerrie- en korianderpoeder en de kaneel toe en fruit ze circa 1 minuut.
  • Schil en rasp de gemberwortel en voeg hem toe. Doe de tomatenpuree erbij en bak deze circa 1 minuut mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel in circa 2 minuten indikken. Snijd de spitskool in dunne repen, voeg deze toe en laat ze circa 10 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de koriander. Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
  • Verdeel de rijst over borden en verdeel de curry erover. Bestrooi met de cashewnoten en koriander.

Tip

Het geraspte, witte vruchtvlees van een rijpe kokosnoot wordt gemengd en gekneed met water. Daarna wordt het mengsel in een kaasdoek uitgeknepen. Eerst ontstaat er zo kokosroom, maar wanneer dit proces herhaald wordt, ontstaat er bij de tweede persing kokosmelk.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze spitskoolcurry met cashewnoten komt uit het kookboek Kook mee met MAX van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van