Spinazie-ricottagnocchi

Spinazie-ricottagnocchi

0 / 5. 0

Ingrediënten spinazie-ricottagnocchi

  • 1 kg verse spinazie
  • 50 g boter
  • 1 klein bosje verse marjolein
  • 400 g ricotta
  • 40 g bloem
  • 3 eidooiers
  • ¼ nootmuskaat, geraspt
  • 120 g Parmezaanse kaas, versgeraspt, plus extra voor erover
  • 225 g boter
  • 1 bosje verse salieblaadjes

Bereidingswijze

  • Blancheer de spinazie in kokend water tot de blaadjes zijn geslonken en knijp ze uit. Je moet ongeveer 350 g geblancheerde spinazie overhouden.
  • Smelt de boter in een pan, voeg de losgehaalde marjoleinblaadjes toe en bak ze een minuut. Doe de spinazie erbij en roer om de smaken te mengen. Voeg zout en peper toe en laat afkoelen. Hak de afgekoelde spinazie grof.
  • Klop de ricotta in een grote kom met een vork los. Zeef de bloem erbij. Voeg de eidooiers, nootmuskaat en Parmezaanse kaas toe en meng goed. Spatel tot slot de spinazie erdoor tot het goed is gemengd. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Gebruik 2 dessertlepels om de gnocchi te maken: neem met 1 lepel een beetje van het mengsel en vorm het met de andere lepel tot een gnoccho (een ovaal balletje van ongeveer 2 cm doorsnee). Leg het op de bakplaat. Maak zo alle gnocchi – ze moeten allemaal hetzelfde formaat hebben.
  • Verhit voor de salieboter de boter op laag vuur, zodat de vaste bestanddelen naar de bodem zakken. Schenk de geklaarde boter in een schone pan en zet hem op het vuur. Voeg als die heel heet is de salieblaadjes toe. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook en draai het vuur laag. Leg de gnocchi voorzichtig in porties in het water – de pan mag niet te vol zijn. Haal de gnocchi als ze komen bovendrijven voorzichtig met een schuimspaan uit het water en leg de schuimspaan kort op keukenpapier om ze te laten uitlekken.
  • Hussel de gnocchi die klaar zijn met een beetje van de salieboter en zet ze in een warme oven terwijl je de rest kookt.
  • Serveer de gnocchi meteen op warme borden met de rest van de salieboter en extra Parmezaanse kaas.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze spinazie-ricottagnocchi komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



River Cafe 30

Ruth Rogers

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔