Het recept voor deze spinazie-pompoenbowl komt uit het kookboek Bordjes & bowls uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Bordjes & bowls

    Émilie Franzo

    • 30 recepten voor lunch, salade of complete maaltijd
    • De lekkerste en makkelijkste recepten
    • Het leukste gezonde cadeau om te krijgen of te geven
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • GROENTE & FRUIT
  • 150 g flespompoen
  • 1 rode ui
  • 1 flinke handvol verse bladspinazie
  • VOORRAADKAST
  • 2 el olijfolie + extra om in te vetten
  • 2 mespuntjes nootmuskaatpoeder
  • zout
  • peper
  • 70 g boekweit
  • 50 ml ahornsiroop
  • wat pompoenpitten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Meng de stukken in een kom met 2 eetlepels olijfolie en het nootmuskaatpoeder. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg zout en peper toe en zet de pompoen 30 minuten in de oven.
  • Spoel de boekweit goed. Kook het graan 15 minuten in een afgedekte pan met 140 ml water met wat zout op laag vuur. Pel en snipper de rode ui en fruit hem een paar minuten in een licht ingevette koekenpan op halfhoog vuur. Voeg, als de rode ui zacht wordt, de ahornsiroop toe en bak de ui nog even onder af en toe omscheppen.
  • Laat de uien mooi konfijten en de siroop inkoken. Voeg zout en peper toe en neem de pan van het vuur. Snijd de steeltjes en de dikke nerf van de spinazieblaadjes weg. Spoel en dep de blaadjes droog. Laat de spinazie 3 minuten slinken in een met olijfolie ingevette koekenpan op hoog vuur onder regelmatig omscheppen. Voeg zout en peper toe en zet de spinazie apart.
  • Schep de boekweit in een kom, schik de spinazie, de geroosterde pompoen en de gekonfijte ui erop en strooi er de pompoenpitten over.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Bordjes & bowls

    Émilie Franzo

    • 30 recepten voor lunch, salade of complete maaltijd
    • De lekkerste en makkelijkste recepten
    • Het leukste gezonde cadeau om te krijgen of te geven
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Bordjes & bowls

Émilie Franzo

  • 30 recepten voor lunch, salade of complete maaltijd
  • De lekkerste en makkelijkste recepten
  • Het leukste gezonde cadeau om te krijgen of te geven
9,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay