Het recept voor deze spinazie-pestopasta komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life.

Over het gerecht schrijft ze: “Wij zijn gek op pasta! Al vanaf het moment dat we Lady en de Vagebond hebben gezien. Eet deze spinaziespaghetti nooit alleen, maar slurp de slierten samen met je liefste!”

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten spinazie-pestopasta

  • snuf zout
  • 150 g spaghetti
  • Pesto
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 160 g hennepzaad
  • kleine handvol basilicumblaadjes
  • 100 g spinazie
  • sap van 1 citroen
  • 60 ml olijfolie
  • snuf rode chilivlokken
  • Topping
  • vers basilicum
  • zongedroogde tomaatjes

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Breng water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Pel de knoflook en de uien. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot je een dikke saus hebt.
  • Verdeel de pasta over twee borden en schep hier de pesto overheen. Maak af met vers basilicum en zongedroogde tomaatjes.

Tip

Vervang de spaghetti eens door groenteslierten, hiervoor kun je bijvoorbeeld courgette, wortel of biet gebruiken.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Easy vegan 2

Sanne van Rooij

  • Een bewustere lifestyle, meer energie en happiness
  • Ontdek hoe lekker en toegankelijk de vegan-keuken echt is
  • Boordevol internationale recepten, van vegan Aussie barbecue en Californian summer rolls tot old school UK veggie brekki