Spaghetti met tuinbonen

Spaghetti met tuinbonen

Het recept voor deze spaghetti met tuinbonen komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Mijn moeder had een gouden regel: als je zei dat je iets niet wilde eten, moest je in elk geval een hapje proberen. Zo heb ik bijvoorbeeld champignons en haring leren eten. Dat lukte niet met tuinbonen. Ik hield niet van het taaie velletje als de tuinbonen te lang waren gekookt. Tegenwoordig wordt groente korter bereid en vind ik verse, jonge tuinbonen heerlijk.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het groentenparadijs

    Manja Visser

    • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
    • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
    • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ingrediënten spaghetti met tuinbonen

  • 1,5 kg verse jonge tuinbonen (400 g gedopt)
  • 500 g verse spaghetti
  • 100 g doorregen spek, in stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 dl slagroom
  • versgemalen peper
  • 50 g Parmezaanse kaas aan een stuk

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Dop de tuinbonen en kook ze 2 minuten in water. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af in een vergiet.
  • Bak de stukjes spek krokant in de olijfolie. Schenk de room bij de uitgebakken spekjes en roer op middelhoog vuur door elkaar; laat 1 minuut zachtjes doorkoken. De spekjes zorgen voor een zilte smaak, waardoor je geen zout hoeft toe te voegen. Voeg wel naar smaak wat peper toe. Doe de tuinbonen erbij en draai het vuur laag. Doe dan de uitgelekte pasta erbij en meng alles goed. Schep de pasta in diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het groentenparadijs

    Manja Visser

    • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
    • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
    • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het groentenparadijs

Manja Visser

  • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
  • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
  • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin
19,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay