Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Spaghetti met tuinbonen

Spaghetti met tuinbonen

3 / 5. 1

Ingrediënten spaghetti met tuinbonen

  • 1,5 kg verse jonge tuinbonen (400 g gedopt)
  • 500 g verse spaghetti
  • 100 g doorregen spek, in stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 dl slagroom
  • versgemalen peper
  • 50 g Parmezaanse kaas aan een stuk

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Dop de tuinbonen en kook ze 2 minuten in water. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af in een vergiet.
  • Bak de stukjes spek krokant in de olijfolie. Schenk de room bij de uitgebakken spekjes en roer op middelhoog vuur door elkaar; laat 1 minuut zachtjes doorkoken. De spekjes zorgen voor een zilte smaak, waardoor je geen zout hoeft toe te voegen. Voeg wel naar smaak wat peper toe. Doe de tuinbonen erbij en draai het vuur laag. Doe dan de uitgelekte pasta erbij en meng alles goed. Schep de pasta in diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Het recept voor deze spaghetti met tuinbonen komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Mijn moeder had een gouden regel: als je zei dat je iets niet wilde eten, moest je in elk geval een hapje proberen. Zo heb ik bijvoorbeeld champignons en haring leren eten. Dat lukte niet met tuinbonen. Ik hield niet van het taaie velletje als de tuinbonen te lang waren gekookt. Tegenwoordig wordt groente korter bereid en vind ik verse, jonge tuinbonen heerlijk.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van