Soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees

Soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees

0 / 5. 0

Ingrediënten soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees

Bereidingswijze

  • Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de uien en knoflook op laag vuur ca. 10 minuten. Snijd het vlees in stukjes en voeg het toe, samen met het piment en het kaneelstokje. Voeg daarna de freekeh en kikkererwten toe, roer goed, zet het vuur hoger en voeg 1 l water en zout toe.
  • Stoof de soep op laag vuur ca. 40 minuten en voeg eventueel nog wat extra water toe (het moet een heel dikke soep blijven). Breng goed op smaak.
  • Serveer de soep in kommen met wat olijfolie erin gedruppeld en bestrooi met de peterselie.

Het recept voor deze soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Over dit recept schrijven ze: “Freekeh is groene, onrijpe tarwe die meestal licht gerookt wordt: de bundels tarwe worden in de fik gestoken en daarna worden de zwartgeblakerde korrels los en schoon gewreven. ‘Freek’ is Arabisch voor wrijven. In het Midden-Oosten wordt freekeh gebruikt voor pilavs en soepen. Deze boerige, rustieke soep zou authentiek kunnen zijn, maar is het niet. Ideaal voor herfstige en winterse dagen!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van