Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Sneaky spaghetti

Sneaky spaghetti

3.3 / 5. 3

Ingrediënten

  • 200 g volkorenspaghetti
  • 2 grote courgettes
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie, om in te bakken
  • 15-20 kerstomaten
  • 4-5 el verse pesto
  • zout
  • peper
  • 50 g Parmezaanse kaas

Verder nodig

  • spiraalsnijder
  • grote koekenpan

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen met de spiraalsnijder de courgettes in slierten.
  • Pel de knoflook en hak hem fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 2-3 minuten. Voeg dan de courgetteslierten toe en bak ze 2-3 minuten mee, tot ze wat zachter zijn. Haal alles uit de pan en houd zolang apart.
  • Halveer de kerstomaten en bak ze een paar minuten in dezelfde koekenpan, tot ze zacht zijn. Voeg de courgetteslierten, pasta en pesto toe en schep goed om.
  • Breng op smaak met zout en peper, rasp de Parmezaanse kaas erover en smullen maar!

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Dit recept voor sneaky spaghetti komt uit het kookboek Lekker gezond van Ellemieke Vermolen.

Over het recept in het boek: ‘Dit is een perfect gerecht om je kids courgette te leren eten. Je kunt beginnen met een derde courgette en twee derde pasta en de verhoudingen dan geleidelijk aanpassen tot ze zijn omgedraaid.’

Inkijkexemplaar van