Deze salade ‘vegan greens’ komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live!

Over het recept schrijft Ida de Haart: “Deze frisse salade eet ik het liefst in het voorjaar of de zomer. Hij is snel klaar, groener dan groen en je kunt er van alles aan toevoegen. Zo is de Vegan Greens ook heerlijk met een gekookt eitje, wat gerookte kipfilet of gebakken halloumi.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 24.99

    SLA

    Ida de Haart

    • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
    • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
    • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak terwijl je de bonen kookt en de broccoli stoomt alvast de dressing klaar. Laat de bladspinazie uitlekken en maak hem goed droog met een slacentrifuge.
  • Verhit de theelepel ghee in een koekenpan. Zodra die heet is, doe je de pompoenpitjes erbij en rooster je deze totdat ze een lichtbruin kleurtje krijgen. Laat ze hierna afkoelen op een stuk keukenpapier.
  • Maak van de courgette spaghetti met je spiralizer of mandoline en doe deze in een kom, druppel het citroensap erbij. Doe hier ook de biologische olijfolie, versgemalen peper en het Keltische zeezout bij. Hussel even door elkaar.
  • Pak twee grote borden en verdeel hier de bladspinazie over. Sprenkel hier vast 2 eetlepels dressing overheen. Verdeel vervolgens de mungbonen en hierna de courgettespaghetti over de spinazie. Leg de gestoomde broccoliroosjes netjes boven op de courgette en sprenkel nog 1 eetlepel dressing over de broccoli. Snijd de avocado in 2 waaiers (blz. 46) en leg per bord 1 avocadowaaier midden op de salade. Pluk de kiemen even los met een vork en maak een mooie toef op je salade. Verdeel de zonnebloempitjes over je salade en sprenkel nog 1 eetlepel dressing over de borden.
  • DRESSING | Was het bosuitje en snijd het in ringetjes. Was ook het basilicum en de peterselie en hak deze even grof met een koksmes. Snijd het halve teentje knoflook in dunne plakjes, de andere helft kun je bijvoorbeeld in je hummus gebruiken. Doe citroensap, appelciderazijn, water, zeezout, peper, spirulinapoeder, bosui, basilicum, peterselie en knoflook in de blender en laat deze op een hoge stand 2 minuten draaien. Schenk nu, terwijl de blender draait, langzaam de olijfolie erbij. Proef je dressing en doe er eventueel meer peper, zout of citroensap bij.

Tip

Snelle versie: gebruik mungbonen uit een potje of de diepvries. Koop kant-enklare ghee bij de biologische supermarkt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 24.99

    SLA

    Ida de Haart

    • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
    • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
    • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Onze boekentips

Lees alle reviews over Jamie Oliver 5 ingredienten Lees alle reviews over Gezonder met Viv

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99

Dit recept komt uit dit boek

SLA

Ida de Haart

  • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
  • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
  • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag