Salade van veldsla met gerookt buikspek, ei & pecorino

Salade van veldsla met gerookt buikspek, ei & pecorino

Deze salade van veldsla met gerookt buikspek, ei & pecorino komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live!

Over het recept schrijft Ida de Haart: “Deze salade is echt een allemansvriend, met de nadruk op ‘man’. Hij stond op onze allereerste menukaart en kreeg zelfs de meest huiverige mannen, die vreesden bij ons alleen vogelvoer te kunnen vinden, over de drempel. Om vervolgens natuurlijk te merken dat gezond eten helemaal niet vervelend is! Overigens is dit ook een erg goede salade om de dag na een avondje stappen op tafel te zetten.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    SLA

    Ida de Haart

    • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
    • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
    • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 220 °C. Borstel, als dit nodig is, de aarde even van de oesterzwammen en scheur ze in reepjes. Leg ze op een ovenplaat met bakpapier en verdeel de rozemarijn-knoflookolie, versgemalen peper en 1 snuf Himalayazout over de oesterzwammen en rooster deze ongeveer 6 minuten in de voorverwarmde oven, tot er een mooi goudbruin randje op de oesterzwammen zit.
  • Leg de eieren in een klein pannetje met koud water en een scheutje (appelcider) azijn. Azijn zorgt ervoor dat het eiwit in het kookwater stolt als dit per ongeluk breekt tijdens het koken. Zet de pan vervolgens op hoog vuur tot het water kookt. Zodra het water kookt, zet je het vuur laag en kook je de eitjes 5 minuten. Terwijl je wacht tot de eitjes klaar zijn kun je de dressing vast maken. Spoel ze hierna met koud water om ze te laten schrikken, pel ze en snijd elk eitje in 6 partjes.
  • Snijd het gerookt buikspek in de breedte in plakjes van 3 mm. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en leg hier het gerookt buikspek in. Zodra de onderkant van het buikspek mooi bruin is, kun je de plakjes omdraaien. Laat de koekenpan net zolang op het vuur staan tot de plakjes goudbruin en knapperig zijn. Haal de plakjes buikspek met een tang uit de koekenpan en leg ze op een bord met keukenpapier om af te koelen, zo voorkom je dat er gestold vet op de knapperige plakjes spek blijft zitten.
  • Doe de uitgelekte limabonen in een mengkom en doe hier de olijfolie, de rest van het Himalayazout en een handje van de gehakte peterselie bij. Hussel alles even goed door elkaar, zodat elk boontje lekker aangemaakt is. Maak hierna met een kaasschaaf of dunschiller lange ‘krullen’ van de pecorino. Je hoeft niet alles te gebruiken.
  • Leg de gewassen veldsla op twee borden en sprenkel hier vast 2 eetlepels dressing over. Verdeel vervolgens de limabonen, komkommer en oesterzwammen over de veldsla en schenk er nog een beetje dressing overheen. Leg nu de plakjes gerookt buikspek en de partjes ei op de salades. Maak ze af met nog wat dressing, de pecorinokrullen en de rest van de gehakte peterselie.

Tip

Snelle versie: gebruik limabonen uit blik en geraspte pecorino

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    SLA

    Ida de Haart

    • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
    • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
    • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



SLA

Ida de Haart

  • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
  • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
  • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag
25,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay