Salade van snijbiet met gerookte zalm, avocado & kiemen

Salade van snijbiet met gerookte zalm, avocado & kiemen

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng een pannetje met 200 ml water en 1 theelepel biologische groentebouillon aan de kook. Doe quinoa in de pan en kook 10 tot 12 minuten op laag vuur. De quinoa is gaar als hij iets doorzichtig is en het draadje loskomt. Giet hem af in een zeef en laat de quinoa afkoelen en maak ondertussen de dressing voor je salade. Breng de quinoa als hij koud is in een mengkom op smaak met de limoenrasp, olijfolie, Himalayazout, versgemalen peper en de gehakte peterselie.
  • Leg de bladeren van de snijbiet op elkaar en rol ze in de breedte op zodat je een lange rol krijgt. Snijd hier reepjes van ongeveer 1 cm dik van en verdeel ze over twee borden. Sprenkel er direct een paar eetlepels dressing overheen en leg de quinoa erop.
  • Verdeel de komkommer in ruitjes ook over de salade. Snijd het kontje van de venkelknol. Als de buitenste bladeren er niet fris genoeg uitzien, kun je deze er afhalen of de bruine plekjes wegsnijden. Schaaf nu met je mandoline dunne plakjes van de venkelknol of snijd zo dun mogelijke reepjes met een mes. Verdeel deze netjes over de salade en schenk er nog wat dressing overheen. Verdeel de gerookte wilde zalm ook over de borden. Je kunt zelf kiezen of je de plakjes in kleinere stukken wilt snijden.
  • Maak de salade af met nog wat dressing, de avocadowaaiers en de gemengde kiemen. Ook lekker met wat versgemalen zwarte peper eroverheen.
  • DRESSING | Pers de citroen en limoenen uit. Je hebt ongeveer 45 ml citroensap en 30 ml limoensap nodig, maar de hoeveelheid sap die je krijgt, varieert nogal per vrucht. Snijd nu de avocado in de lengte doormidden en gebruik de helft waar de pit is losgekomen voor je dressing. De andere helft kun je gebruiken in je salade of om hummus te maken. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil van de avocado en snijd het in stukjes. Doe citroen- en limoensap, avocado, wasabi, water, Keltisch zeezout en versgemalen peper in de blender en laat deze 2 minuten op hoge stand draaien. Schenk de olijfolie en zonnebloemolie er langzaam bij terwijl de blender nog draait. Proef je dressing en doe er eventueel peper, zout of wasabi bij.

Tip

Koop gerookte wilde zalm bij de supermarkt of bij de visboer. Je kunt deze vaak al voorgesneden vinden en de smaak is vele malen beter dan die van gekweekte zalm.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Deze salade van snijbiet met gerookte zalm, avocado & kiemen komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live!

Over het recept schrijft Ida de Haart: “Dit is een makkelijke salade die je in een handomdraai op tafel zet. Hij is vrij licht dus je kunt er ook nog een gekookt eitje aan toevoegen. Groene asperges zijn ook erg lekker bij de gerookte wilde zalm.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



SLA

Ida de Haart

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
  • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
  • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔