Salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettini

Salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettini

Deze salade van bladspinazie met gegrilde citroenkip & courgettespaghetti komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live!

Over het recept schrijft Ida de Haart: “Werkelijk iedereen houdt van deze salade en je kunt er zo veel mee variëren als je wilt. Eigenlijk kun je elke groente en elke dressing gebruiken die je wilt, maar hieronder zie je hoe wij hem maken!”

  • Dit recept komt uit dit boek


    SLA

    Ida de Haart

    • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
    • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
    • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • GEGRILDE CITROENKIP UIT DE OVEN | Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de citroen in 6 partjes en leg ze, samen met de takjes tijm en rozemarijn en de teentjes knoflook in de opening van de kip. Maak de opening dicht met een cocktailprikker en bind de pootjes bij elkaar met een stukje touw. Smeer de kip in met de koudgeperste olijfolie, het Keltisch zeezout en de versgemalen peper. Leg de kip in een met olijfolie ingevette ovenschaal en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Schep terwijl de kip in de oven zit elke 10 minuten wat van het bakvocht over de kip, zo blijft hij lekker sappig. Na ongeveer 2 uur is de kip bijna gaar, verhoog dan de temperatuur naar 180 °C om een lekker krokant velletje te krijgen. Na uiterlijk 2,5 uur is de kip gaar. Je kunt dit controleren door met een cocktailprikker in de kip te prikken en te kijken naar het vocht dat eruit komt. Als het vocht rood of rosé is, is de kip nog niet helemaal gaar. Kleurloos vocht betekent dat je de kip uit de oven kunt halen.
  • DE SALADE | Breng een pan met ruim water, 1 theelepel biologische groentebouillon en het plakje gemberwortel aan de kook. Doe hier de speltbulgur bij en laat dit ongeveer 6 minuten koken. Je kunt nu vast de dressing voor je salade maken. Giet de speltbulgur in een zeef, spoel hem af onder koud water en laat hem verder afkoelen. Roer de speltbulgur af en toe even door met een vork. Doe de afgekoelde speltbulgur samen met een snufje Himalayazout, een snufje peper en de gehakte bladpeterselie in een mengkom en roer alles even goed door. Kook of stoom de sperziebonen beetgaar. Maak spaghetti van de courgette en doe de courgettespaghetti in een mengkom samen met het citroensap en wat versgemalen peper en Himalayazout. Meng goed. Verdeel de bladspinazie over 2 borden en sprenkel hier vast enkele eetlepels dressing overheen. Verdeel vervolgens de speltbulgur en de courgettespaghetti over beide borden.Leg de tomaatjes en de sperziebonen op de salades. Snijd of pluk de citroenkip of kipfilet die je wilt gebruiken voor de salades in dunne reepjes. Wat je overhoudt, kun je altijd in een andere salade of op een haverbroodje of cracker eten met een beetje avocado of hummus. Verdeel de kip ook over de twee borden en schenk er nog wat dressing overheen. Maak de salades af met de kappertjes en grof gehakte pecannoten.
  • DRESSING | Snijd het halve knoflookteentje in dunne plakjes. Doe knoflook, mosterd, rijstsiroop, wittewijnazijn, Himalayazout en peper in de blender en laat deze 2 minuten op een hoge stand draaien. Schenk nu, terwijl de blender draait, langzaam de lijnzaadolie, hennepzaadolie en zonnebloemolie erbij. Proef je dressing en doe er eventueel meer peper, zout of mosterd bij.

Tip

Snelle versie: gebruik 1 of 2 biologische kipfilets in plaats van een hele kip. Bak deze eerst in wat ghee in een koekenpan op hoog vuur zodat er een mooi bruin randje ontstaat en gaar de filets dan nog 12 tot 20 minuten op laag vuur met een deksel op de pan. Dek ze hierna af met wat aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    SLA

    Ida de Haart

    • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
    • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
    • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



SLA

Ida de Haart

  • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
  • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
  • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag
25,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay