Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Salade van andijvie met gerookte forel & linzen

Salade van andijvie met gerookte forel & linzen

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en rooster de rode bieten. Kook ondertussen de belugalinzen en laat ze afkoelen. Maak ook de dressing. Maak met de spiralizer spaghetti van de komkommer. Was de koolrabi en snijd de onderkant ervan af. Snijd de koolrabi doormidden en schaaf met je mandoline dunne plakjes van ongeveer 1 mm. Zodra de linzen koud zijn, doe je ze in een mengkom en roer je de citroenrasp, olijfolie, dille, versgemalen peper en Himalayazout erdoor.
  • Was en droog de andijvie en leg de bladeren op elkaar. Rol de andijvie dan op en snijd reepjes van 1 cm. Verdeel deze over twee borden en maak de andijvie aan met wat dressing. Verdeel nu de belugalinzen over de salades en leg ook de komkommerspaghetti erop. Haal met een mesje de schil van de gepofte rode bietjes af en snijd deze in 8 à 10 partjes. Verdeel de koolrabi en de rode biet over de salades en doe er nog een paar lepels dressing over. Snijd de forelfilets in de lengte doormidden en leg deze op de salades. Je kunt de vis ook in kleinere stukjes snijden. Maak de salade af met nog wat dressing, gemengde kiemen en kappertjes.
  • DRESSING | Snijd het kontje van het sjalotje af en snijd hem daarna in de lengte doormidden. Zo kun je makkelijk het schilletje er aftrekken. Snipper hem vervolgens. Rasp met een fijne rasp wat citroenschil. Je hebt 1 theelepel nodig. Pers de helft van de citroen uit. Je hebt 1 eetlepel sap nodig. Pluk en was peterselie en dille en hak deze grof. Doe sjalot, citroenrasp, citroensap, peterselie, dille, mosterd, wittewijnazijn, water en agavesiroop in de blender en laat deze 2 minuten op een hoge stand draaien. Schenk de lijnzaadolie en zonnebloemolie er langzaam bij terwijl de blender nog draait. Proef je dressing en doe er eventueel peper, zout of citroensap bij.

Tip

Snelle versie: gebruik belugalinzen uit een potje en biologische geblancheerde bietjes uit een vacuümverpakking.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Deze salade van andijvie met gerookte forel & linzen komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live!

Over het recept schrijft Ida de Haart: “Heerlijk fris en bij uitstek geschikt als je een lichte maaltijd wilt eten. Ik eet deze salade graag als ik nog ga sporten. Als we het hebben over goede voornemens in januari, dan is dit een uitstekende salade om mee te beginnen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar vanSLA

Ida de Haart

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
  • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
  • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔