Salade met peultjes, asperges, ei en spek

Salade met peultjes, asperges, ei en spek

Het recept voor deze salade met peultjes, asperges, ei en spek komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Peultjes laat je groeien tegen gaas. Het is een klimplant en ze bloeien prachtig. Ze zijn lekker zoet van smaak.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de peultjes 2 minuten en giet ze af en spoel ze af met koud water. Houd de peultjes apart. Kook de eieren zacht. Bak de ontbijtspek krokant in een koekenpan. Leg het spek op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  • Besprenkel de asperges met olijfolie en bak ze 2 minuten rondom in een hete grillpan. Laat de asperges even afkoelen en snijd ze doormidden in de lengte.
  • Verdeel de peultjes en de asperges over de borden. Snijd de eitjes doormidden en breek het spek in stukken en verdeel over de groenten. Voeg peper toe naar smaak. Sprenkel wat olijfolie over het gerecht. Serveer met donkerbruin brood.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 19.99

Dit recept komt uit dit boek

Het groentenparadijs

Manja Visser

  • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
  • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
  • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin