Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Salade geroosterde groenten

Salade geroosterde groenten

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

  • Grillpan
  • Spatel

Bereidingswijze

  • Verhit een zware grillpan op middelhoog vuur. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd de halve paprika’s in de lengte doormidden en leg de stukken in een ruime kom.
  • Snijd de kapjes van de courgettes. Snijd het vruchtvlees in schuine plakken van circa 1 cm dik. Pel de ui en snijd hem in 8 partjes zonder de harde kern te verwijderen. Doe de courgettes en ui bij de paprika’s en schenk er de olijfolie over. Breng op smaak meet veel peper en schep de groenten goed om.
  • Leg de groenten in de hete grillpan en rooster ze 6-8 minuten. Druk ze met een spatel tegen de bodem van de pan. Keer ze éénmaal. De ui en courgettes zijn eerder gaar dan de paprika’s; leg ze zodra ze zacht zijn en lichte schroeiplekken hebben in een ondiepe schaal. Laat de paprika’s verder zacht worden. Als je grillpan niet zo groot is, kun je de groenten in porties bakken.
  • Roer ondertussen alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Doe de paprika in de schaal met de ui en courgettes en schep de groenten kort om. Breng ze op smaak met veel peper, schep de dressing erover en schep de groenten nogmaals voorzichtig om tot ze omhuld zijn met dressing. Serveer warm.

Tip

Als je niet van chilidressing houdt, kun je ook alleen een scheutje balsamicoazijn over de salade druppelen.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze salade geroosterde groenten komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers). Al jaren toeren Dave Myers en Si King voor de BBC al etend door Engeland. Dat dit bekende duo iets teveel van hun baan hield, bleek. Want zoals bij velen van ons groeide met de jaren ook de taille. In het kookboek Echte mannen-dieet vind je al jouw favoriete gerechten met slanke oplossingen, en bewijst dit duo: diëten en lekker eten – het kan echt!

Over deze salade schrijven ze: “Salades hoeven niet per se koud te zijn en door deze groenten te roosteren krijgen ze extra smaak zonder extra calorieën. Neem deze groenten als hoofdgerecht en eet er eens haloumi bij (reken 125 g haloumi p.p.); rooster de plakken haloumi een paar minuten onder de grill en keer ze halverwege om. De haloumi verhoogt dit gerecht wel met 200 extra calorieën.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van