Roerbak spinazie met gorgonzola

Roerbak spinazie met gorgonzola

Het recept voor deze roerbak spinazie met gorgonzola komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Het recept, met jonge spinazie, komt uit het hoofdstuk Lente.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten roerbak spinazie met gorgonzola

  • 500 g geschrapte krieltjes
  • 4 el olijfolie
  • 8 lamskoteletjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • klontje roomboter
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 kg jonge spinazie
  • 100 g gorgonzola
  • 125 g crème fraîche

Bereidingswijze

  • Kook de krieltjes 10 minuten en laat ze heel. Bak ze vervolgens rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie.
  • Bestrooi de lamskoteletjes met zout en peper en bak ze in 1 eetlepel olijfolie en een klontje boter om en om bruin. Laat de plakjes knoflook even meebakken en haal dan de knoflook en koteletjes uit de pan.
  • Roerbak de spinazie heel kort in 1 eetlepel olijfolie en laat hem dan in een vergiet uitlekken. Doe de spinazie terug in de pan en houd warm door de pan af te dekken met een deksel of aluminiumfolie.
  • Smelt op laag vuur de gorgonzola in de crème fraîche; roer goed door. Giet de gorgonzolasaus over de spinazie en serveer met de krieltjes en lamskoteletjes.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 19.99

Dit recept komt uit dit boek

Het groentenparadijs

Manja Visser

  • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
  • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
  • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin