Rode kool salade met winterpeen en boerenkool

Rode kool salade met winterpeen en boerenkool

0 / 5. 0

Ingrediënten rode kool salade met winterpeen en boerenkool

  • 200 g rode kool
  • 200 g witte kool
  • 200 g winterpeen
  • 50 g boerenkool
  • 4 el olijfolie
  • sap van een halve sinaasappel
  • 2 el azijn
  • 50 g rozijnen
  • 1 appel

Bereidingswijze

  • Schaaf 200 gram rode kool en 200 gram witte kool in dunne reepjes.
  • Rasp 200 gram winterpeen grof.
  • Snijd 50 gram boerenkool in kleine stukjes.
  • Maak van 4 eetlepels olijfolie, sap van een halve sinaasappel en 2 eetlepels azijn een dressing. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg eventueel 50 gram rozijnen toe en 1 appel, gewassen en in stukjes gesneden.
  • Zet de salade 30 minuten (of langer) in de koelkast.

Tip

Variatietips:

  • Serveer de salade met (geroosterd) brood of op een broodtaart (zie recept in het boek).
  • Vervang de appel door mandarijnpartjes.
  • Strooi kaneel over de salade.
  • Meng 3 eetlepels honing door de dressing.

Last van allergieën?

  • Wanneer er sprake is van een citrusvruchtenallergie kan de sinaasappel weggelaten worden. Maak dan een dressing van 5 eetlepels olie en 2 eetlepels azijn.
  • Laat de koolsoort waarop gereageerd wordt, weg.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze rode kool salade met winterpeen en boerenkool komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor voor het hele gezin.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van