Rode kool salade met winterpeen en boerenkool

Rode kool salade met winterpeen en boerenkool

Het recept voor deze rode kool salade met winterpeen en boerenkool komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor voor het hele gezin.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk lekker

    Wijnanda Hogendoorn

    • Gezond eten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen
    • 200 makkelijk te bereiden recepten
    • Een gids voor gezond en lekker eten voor het hele gezin
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten rode kool salade met winterpeen en boerenkool

  • 200 g rode kool
  • 200 g witte kool
  • 200 g winterpeen
  • 50 g boerenkool
  • 4 el olijfolie
  • sap van een halve sinaasappel
  • 2 el azijn
  • 50 g rozijnen
  • 1 appel

Bereidingswijze

  • Schaaf 200 gram rode kool en 200 gram witte kool in dunne reepjes.
  • Rasp 200 gram winterpeen grof.
  • Snijd 50 gram boerenkool in kleine stukjes.
  • Maak van 4 eetlepels olijfolie, sap van een halve sinaasappel en 2 eetlepels azijn een dressing. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg eventueel 50 gram rozijnen toe en 1 appel, gewassen en in stukjes gesneden.
  • Zet de salade 30 minuten (of langer) in de koelkast.

Tip

Variatietips:

  • Serveer de salade met (geroosterd) brood of op een broodtaart (zie recept in het boek).
  • Vervang de appel door mandarijnpartjes.
  • Strooi kaneel over de salade.
  • Meng 3 eetlepels honing door de dressing.

Last van allergieën?

  • Wanneer er sprake is van een citrusvruchtenallergie kan de sinaasappel weggelaten worden. Maak dan een dressing van 5 eetlepels olie en 2 eetlepels azijn.
  • Laat de koolsoort waarop gereageerd wordt, weg.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk lekker

    Wijnanda Hogendoorn

    • Gezond eten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen
    • 200 makkelijk te bereiden recepten
    • Een gids voor gezond en lekker eten voor het hele gezin
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Natuurlijk lekker

Wijnanda Hogendoorn

  • Gezond eten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen
  • 200 makkelijk te bereiden recepten
  • Een gids voor gezond en lekker eten voor het hele gezin
16,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay