Risotto van boekweit met doperwtjes

Risotto van boekweit met doperwtjes

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • GROENTE & FRUIT
  • 4 tenen knoflook
  • 800 g verse spinazie (gewassen)
  • 500 g doperwtjes
  • munt
  • VOORRAADKAST
  • 330 g boekweit
  • 2 el olijfolie
  • 950 ml groentebouillon
  • zout
  • peper
  • 1 mespunt piment d’Espelette of chilivlokken

Bereidingswijze

  • Spoel de boekweit grondig af met water en laat het graan uitlekken. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de munt in fijne reepjes en houd apart.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook in 2 minuten goudbruin. Roer de boekweit erdoor en bak 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, zet het vuur laag en laat de boekweit ca. 20 minuten pruttelen tot alle bouillon is opgenomen.
  • Blancheer de spinazie 1 minuut in kokend water en koel het blad meteen terug onder koud stromend water. Herhaal dit met de doperwtjes.
  • Meng de spinazie en twee derde van de doperwtjes in een keukenmachine tot een gladde saus. Schep de saus samen met de resterende erwtjes door de boekweit en laat het gerecht nog 5 minuten op het vuur. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Serveer de risotto gegarneerd met wat munt en piment d’Espelette.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze risotto van boekweit met doperwtjes komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.

Inkijkexemplaar van