Risotto met bospeen (Niven Kunz)

Risotto met bospeen (Niven Kunz)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g risottorijst
  • 1 l wortelsap
  • 12 bospenen
  • 100 g roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 l water
  • 1 scheut azijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Fruit de sjalot en knoflook aan de olie op een laag vuur. Voeg zodra de ui glazig is de risottorijst toe en laat meefruiten tot de korrels doorzichtig worden.
  • Voeg in 4 delen het wortelsap toe terwijl je in de risotto blijft roeren.
  • Snij intussen het loof van de bospenen en was ze. Droog de penen af en meng de groente met olijfolie en peper en zout. Leg alles op een bakplaat met bakpapier en rooster de penen 20 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de risotto af met boter, peper en zout.
  • Breek de eieren in 4 aparte bakjes of bekertjes. Breng het water aan de kook. Voeg een scheutje azijn toe en zet iets lager tot het water tegen de kook aan zit. Laat de eieren een voor een in het water zakken en pocheer de eieren in 3-4 minuten tot het wit gestold is en de dooier nog zacht.
  • Schep de risotto op een bord, met de bospeen en leg op het laatste moment het gepocheerde eitje op de risotto.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze risotto met bospeen komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Groente!

Niven Kunz

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe
  • Supersimpele recepten van sterrenchef Niven Kunz met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn
  • Spectaculair resultaat met simpele twists
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔