Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Risotto met avocado, champignons en tomaat (babyhapje)

Risotto met avocado, champignons en tomaat (babyhapje)

3.6 / 5. 5

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 grote kastanjechampignon
  • 1 el olie
  • 75 g risotto
  • 300 ml zelfgemaakte bouillon (zie boek)

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in en leg hem ongeveer 30 seconden in kokend water. Haal hem eruit en verwijder de schil. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de pitjes. Snijd hem vervolgens in stukjes. Snijd de avocado doormid-den, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Snijd de kastanjechampignon in stukjes. Doe de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de risotto toe en bak kort tot de korrels doorschijnend zijn.
  • Voeg dan een klein beetje van de bouillon toe; dat zal worden opgenomen door de korrels. Voeg vervolgens de tomaat en champignon toe en weer een beetje bouillon. Laat op aag vuur zachtjes doorko-ken. Voeg nu weer een beetje bouillon toe en wacht tot het opgenomen is. Herhaal dit tot alle bouillon op is en blijf steeds oeren. Als alle bouillon is opge- nomen, haal je de risotto van het vuur en voeg je de avocado toe. Pureer nu tot de gewenste consistentie. Dit is een prima gerecht om je kindje te laten wennen aan meer structuur.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze risotto met avocado, champignons en tomaat komt uit het boek Eibertje kiest babyvoeding van Eibertje van Halteren. Dit hapje is geschikt voor baby’s van 6 maanden en ouder.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van