Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Quinoaschotel met paprika en tomaat

Quinoaschotel met paprika en tomaat

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 500 g tomaten (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 3 el tomatenpuree
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 250 g quinoa (afgespoeld)
  • 500 ml groentebouillon
  • 3 el edelgistvlokken
  • peper en zout, naar smaak
  • 250 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • verse bladpeterselie (gesneden)
  • zonnebloempitten

Verder nodig

  • grote pan

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in de grote pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 3-4 minuten.
  • Voeg daarna de tomaat en rode paprika toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en chilivlokken toe en roer goed door.
  • Voeg een scheutje water toe aan de pan als het te droog wordt.
  • Voeg de quinoa toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat 10 minuten koken.
  • Roer het regelmatig door, zodat de quinoa niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Voeg de laatste twee minuten de edelgistvlokken toe en roer erdoor.
  • Haal de pan van het vuur en breng de schotel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de quinoa en groenten over (diepe) borden en garneer met cherrytomaten, verse bladpeterselie en zonnebloempitten.

Tip

Bewaar de quinoaschotel tot een paar dagen in de koelkast of vries het tot 3 maanden in.

 

Lenna Omrani’s tweede kookboek Every Day Vegan Budget Friendly bevat plantaardige en grotendeels glutenvrije en sojavrije ontbijtjes, lunches, tussendoortjes en diners voor elk moment van elke weekdag. Het boek is ingedeeld op bereidingstijd, zodat je doordeweeks binnen een mum van tijd een quinoaschotel met paprika en tomaat (€1,45 p.p.) op tafel zet, en je in het weekend uit kunt pakken met een ontbijt van warme broodpudding met appel en rozijnen voor €0,45 p.p.!

Flexi, vega of vegan? Every Day Vegan Budget Friendly is voor iedereen. Met als extraatje vier weekmenu’s, zodat je niet meer hoeft na te denken wanneer je nou dat ene lekkere recept op tafel zet.

“Met haar heerlijke en vrolijke recepten weet ze iedereen om haar vinger te winden. In dit boek bewijst ze dat vegan eten niet alleen lekker en makkelijk is, maar ook nog eens budgetproof.” – Foodies

Beste nu via Boekenwereld!

Inkijkexemplaar van