Quinoa met spinazie

Quinoa met spinazie

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 250 g quinoa
  • 500 g verse spinazie, gewassen
  • 2 uien, in ringen
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • 1 knoflookteentje, gesnipperd
  • 240 g zwarte olijvenplakjes (potje)
  • 125 g feta, in blokjes
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat goed uitlekken.
  • Fruit de uienringen in olijfolie, bestrooid met wat paprikapoeder en zout, tot ze goudgeel zijn. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
  • Roerbak de verse spinazie samen met de gesnipperde knoflook en breng het op smaak met peper en zout. Stop wanneer je ziet dat de spinazie gaat slinken en laat de spinazie uitlekken.
  • Roerbak de paprikablokjes eventjes tot ze wat zachter zijn geworden en laat ondertussen de plakjes zwarte olijven uitlekken. Houd wat achter voor de garnering.
  • Schep de quinoa in een grote mooie kom en breng op smaak met zout en peper. Schep er vervolgens voorzichtig de uitgelekte spinazie en de zwarte olijfplakjes door.
  • Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een bolle lepel. Leg de uienringen mooi op de quinoa en verdeel paprikablokjes en de fetablokjes erover.
  • Bestrooi met lekker veel peterselie.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze quinoa met spinazie komt uit het boek PUUR! Vegamama van Pauline Schonewille. Met dit boek is het makkelijker dan ooit om aantrekkelijke vegetarische maaltijden te maken die echt iedereen lekker vindt, óók je kinderen. Zonder uren in de keuken te staan, zonder lange tanden aan tafel. Pauline Schonewille deelt in dit boek haar recepten met beginnende en gevorderde vegamama’s. Voor snel, verantwoord én lekker koken en eten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van